Uutiset

Työkoneet

Nilfisk CityRanger 3500 läpi vuoden

Nilfisk-Advance Oy Ab:n suurin taajamakonemalli on CityRanger 3500, joka varustellaan työlaitteilla monnin taajamien hoitotöihin. Se muuntautuu imulakaisuun, harjaukseen, katujen pesuun ja myös useisiin talvitöihin aurakalustonsa ansiosta.

CityRanger 3500 painaa 1800 kiloa lavavarustuksella ja kokonaiskantavuus on 1700 kiloa. Kaikkiaan saatavilla on 14 erilaista lisälaitetta.

Muun muassa katujen pesuun on tarjolla Lepaalla esitelty katupesurin ja kuivaimen yhdistelmä, jota käytetään yhdessä imulakaisuyksikön kanssa (kuva).

Pesuri käyttää hioma-aineetonta 5 %:n puhdistusliuosta. Kun pesuyksikkö on nostettu irti alustasta tai kun kone on paikallaan, vedensyöttö keskeytyy automaattisesti 1,5 sekunnissa. Samoin peruutettaessa vedentulo katkeaa automaattisesti.

Kannatinkehikon törmäyssuoja suojelee konetta ja pesuria törmäystilanteessa, ja myös joustavat reunukset suojelevat lisävarustetta. Pesuyksikön mataluus takaa kuljettajalle hyvän näkyvyyden ja helpottaa puhdistusta penkkien ja muiden esteiden alta.

Eteen on asennettavissa myös huuhtelupalkki suuttimineen. Se ottaa vetensä takarungon päälle asenentusta vesisäiliöstä. Myös käsipesuri kuuluu tähän varustukseen. Lumen siirtoon on olemassa erilaisia auroja (kuva). Myös hiekan ja suolan levitys onnistuu.

Imulakaisuautoksi CityRanger muuntautuu etuharjojen ja 1400 litran vetoisen roskasäiliön avulla (video). Suurin hyötykuorma on 1100 kiloa ja lakaisuleveys 1,3-3,1 metriä. Kussakin harjassa on kaksi vesisuutinta ja imuletkussa peräti neljä suulaketta. Roskasäiliö on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kippauskorkeus on 1,6 metriä.

Moottorina on nelisylinterinen Perkins ( 38 kW/51 hv). Voimansiirtoversioita on kaikkiaan kolme, joista nopein antaa 38 kilometrin tuntinopeuden.

Lue seuraavaksi