Uutiset

Työkoneet

New Hollandilta uusi traktorimallisto

New Hollandin suurempi traktorimallisto uusiutuu loppuvuoden aikana merkittävästi. Agritek esittelee KoneAgria 2021 -näyttelyssä uuden New Holland T7 PLM Connect -traktorin. Tärkein uudistus koskee entistä tilavampaa ja hiljaisempaa ohjaamoa. Käytännössä traktorin koko käyttö- ja hallintajärjestelmä on uutta sukupolvea, josta esimerkkeinä ovat IntelliView 12 -monitori ja ohjauspyörän keskelle siirretty graafinen näyttö. Uusi T7 PLM Connect -mallisto tuo myös New Hollandin älykkäät viljelyteknologiat laajalti viljelijöiden saataville.

”Kysyimme asiakkailtamme, mitä he odottavat tulevalta traktoriltaan. Kehitimme uuden sukupolven T7 PLM Connect -traktorin heidän vaatimustensa perusteella. Se tarjoaa kaiken, mistä he olivat haaveilleet”, sanoo New Hollandin Euroopan johtaja Sean Lennon. ”Suunnittelimme upouuden Horizon Ultra -ohjaamon, jossa uudenlainen mukavuus, laadukas viimeistely ja markkinoiden hiljaisin äänentaso luovat mitä parhaimman työympäristön. Sen lisäksi seuraavan sukupolven liitettävyys takaa pääsyn älykkään viljelyn ratkaisuihimme, jotka tuottavat merkittävää lisäarvoa, kun päätösten tekeminen ja täsmällisen toteutus onnistuvat paremmin.”

Enemmän tilaa ja elämyksellinen työympäristö

Horizon Ultra -ohjaamo on suunniteltu alusta alkaen vastaamaan asiakkaiden vaativimpia odotuksia.
”T7 PLM Connect saattaa näyttää tutulta, sillä ulkomuoto on tutun kompakti ja tyylikäs”, kertoo New Holland -traktoreiden tuotejohtaja Oscar Baroncelli. ”Mutta ohjaamo on täysin uusi sisältä, sillä vain kaksi prosenttia sen osista on yhteisiä edellisen mallin kanssa. Traktori on enemmän yhteydessä ulkomaailmaan kuin koskaan, ja se tekee uuden ennätyksen alansa hiljaisimpana äänitason ollessa vain 66 desibeliä (A). Uskomme, että Horizon Ultra -ohjaamo on asiakkaillemme aivan uudenlainen elämys.”

Ohjaamoa on pidennetty, joten se tarjoaa enemmän tilaa matkustajalle ja runsaasti lisää lattiatilaa kuljettajalle. Asiakkaat varmasti arvostavat runsaita säilytystiloja, joita on eri puolilla ohjaamoa. Jäähdytetty 12 litran kylmälokero on sijoitettu kätevästi taittuvan matkustajan istuimen alle, ja sen takana on kannellinen säilytystila sekä usb-latauspiste. Istuimen takana oleva 30 litran säilytyslokero pitää kuljettajan käsimatkatavarat mukavasti ojennuksessa, ja ohjaamon oikealla puolella on avoimet säilytyslokerot sekä katon kehyksessä lisäksi avoin verkotettu säilytystila.

Uusi ohjaamon rakenne ja katon muotoilu parantavat näkyvyyttä, minkä lisäksi kamerat sekä edessä että takana valvovat turvallisesti traktorin ympäristöä. Tehokas 20:n led-työvalon paketti ja led-ajovalot varmistavat näkyvyyden traktorin ympärille ja takaavat työskentelytehon myös pimeinä iltoina.

CentreView-näyttö ohjauspyörän keskellä

Tilavassa ohjaamossa huomio kiinnittyy väistämättä CentreView-näyttöön, joka on traktorimaailmassa ensimmäistä kertaa paraatipaikalla, keskellä ohjauspyörää. Näköyhteys on suora sekä mittaristoon että etukameraan, jonka kuvan saa keskinäyttöön napin painalluksella. Hallintalaitteet on sijoitettu SideWinder Ultra -käsinojaan sekä hallintakahvaan. 12 tuuman IntelliView-värinäytössä traktorin hallinta on viety aivan uudelle tasolle. Sen uudenlaiset, automaailmasta tutut ominaisuudet tekevät ajamisesta ja koko traktorin hallinnasta entistä nautittavampaa.

Hallintapaneeleissa on 11 kappaletta ohjelmoitavia ja selkeästi numeroituja näppäimiä, joihin kuljettaja pystyy itse valitsemaan haluamansa toiminnot monitorin kautta. Vyöhykevalinnalla varustetun automaattisen ilmastoinnin kapasiteetti on 35 prosenttia aikaisempaa suurempi, ja se ylläpitää helposti miellyttävän lämpötilan kaikkina vuodenaikoina. Automaailmasta tuttuun tapaan mobiililaitteet muodostavat yhteyden värinäyttöön automaattisesti, ja mediaa voidaan hallita kätevästi myös käsinojan painikkeilla.

Merkittävä askel täsmäviljelyyn ja digiaikaan

New Hollandin uusi T7 PLN Connect -traktori tuo mukanaan seuraavan sukupolven nettisovellukset, jotka ovat merkittävä askel New Hollandin täsmäviljelyn strategiassa. Se tarkoittaa siirtymistä perinteisistä maatalouden käytännöistä uuteen aikakauteen, jossa täsmäviljely ja digitaaliset yhteydet auttavat suunnittelemaan viljelytoimet etukäteen, hallitsemaan koneiden toimintaa reaaliajassa sekä saavuttamaan maksimaalisen tarkkuuden ja tehokkuuden.

”New Hollandin tavoitteena on olla entistä enemmän asiakkaisiin yhteydessä”, sanoo New Hollandin brändijohtaja Carlo Lambro. ”Uudet palvelut ja digitalisaatio ovat portteja tulevaisuuteen. Ne mahdollistavat digitaaliset palvelut suoraan ratin taakse, jolloin voimme olla asiakkaidemme tukena reaaliajassa ja auttaa heitä enemmän monella tapaa.”

PLM Intelligence on digitaalinen arkkitehtuuri, joka otetaan käyttöön kaikissa tulevaisuuden New Holland -koneissa. Näin asiakkaat löytävät saman logiikan kaikista merkin laitteista ja pääsevät helposti käsiksi työtä tehostavaan dataan. New Hollandin tavoitteena on helppokäyttöisillä digitaalisilla ratkaisuilla edistää älykkäämpää maataloutta, joka on kestävämpää ja tuottavampaa. Uusimmat täsmäviljelyn sovellukset helpottavat kuljettajaa ja optimoivat satotason sekä tuotantokustannukset. Liitettävyyteen ja seurantaan perustuvat uudet ratkaisut keskittyvät koneen tuottavuuden parantamiseen, kun taas tietojen analysointiin ja suunnitteluun perustuvat pilvipohjaiset palvelut helpottavat tilan viljelypäätöksiä.

Koneet ja tilan viljelytiedot samassa käyttöliittymässä

MyNewHolland-sovelluksen kautta asiakkaat voivat rekisteröinnin jälkeen hakea koneen teknistä dataa sekä käyttää uutta MyPLMConnect-portaalia. Sen avulla on mahdollista seurata ja hallita konekaluston ja maatilan toimintoja yhdessä ja samassa käyttöliittymässä. Yksittäisiltä koneilta on mahdollista vastaanottaa tietoa reaaliajassa suoraan pellolta ja analysoida näitä tietoja päätöksenteon pohjaksi.

New Holland esittelee nyt myös PLM Cygnus -satelliittivastaanottimen, joka on avainroolissa uusimmassa automaattiohjauksen arkkitehtuurissa. Se tarjoaa luotettavaa paikkatietoa, kompensoi maaston vaihteluita ja auttaa saamaan ajolinjat tarkasti kohdalleen nopeaa ja luotettavaa ohjausta varten. Vastaanotin tukee myös erilaisia satelliittipohjaisia korjauspalveluja New Hollandin tuottaman erittäin tarkan TOP RTK -signaalin lisäksi.

New Hollandin kehittyneet etäyhteydet auttavat myös minimoimaan seisokkiaikoja. Kone on yhteydessä viljelijään ja asiakkaan luvalla jälleenmyyjään, joka voi seurata järjestelmään liitettyjen laitteiden tilaa ja sijaintia. Kuljettaja saa tarvittaessa nopeasti apua jakamalla traktorin päänäytön kuvan huollolle. Lisäksi diagnostiikkaa ja ohjelmistojen päivitystä voidaan tehdä internetin kautta koneeseen koskematta.Lue seuraavaksi