Uutiset

Työkoneet

Netistä kaivettua: Konevideot kiinnostavat

Kissavideot ovat saaneet internetissä vankkumattoman suosion. Kuka nyt ei pitäisi vessanpönttöön putoavasta karvapallosta tai koiran kanssa painivasta viiksiniekasta. Mutta monille muillekin videoille löytyy oma vankka kannattajakuntansa. Erilaisista koneista ja laitteista videoita tarjoavat Youtube-kanavatkin ovat suosittuja. Mitä massiivisempi kone, sen kiinnostavampi. Parhaimmilla kanavilla on miljoonia näyttöjä.

Toiset Youtuben koneaiheisista kanavista tuottavat materiaalinsa itse, kun taas toiset ryöstävät surutta muiden materiaalia ja lataavat sen uudelleen omanaan. Tekijänoikeuksia valvoville viranomaisille useat rakennusalan Youtube-kanavat tuovatkin harmaita hiuksia. Jos niitä nyt ylipäätään kukaan jaksaa valvoa. Konepörssi esittelee tässä nyt joitain kanavia, jotka ovat erikoistuneet erilaisiin koneaiheisiin klippeihin.

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on tietenkin Konepörssin oma Youtube-kanava.

Kanavalta löytyy runsaasti toimituksen tuottamaa videomateriaalia juttukohteista. Kaikkiaan videoita on katsottu lähes kaksi miljoonaa kertaa.

Heavy construction equipment in action tarjoaa nimensä mukaisesti raskaita koneita toiminnassa. Vuonna 2012 perustetulla kanavalla voit tutustua muun muassa erilaisiin purkukoneisiin ja -työmaihin.

Saksalainen Bauforum24 on täysin rakennuskoneisiin ja laitteisiin erikoistunut kanava, joka varmasti tuottaa itse omat videonsa. Vuonna 2006 toimintansa aloittanut Bauforum24 on kerännyt jo lähes 16 miljoonaa näyttöä.

Kuvausryhmä vieraili Talvivaarassakin vuonna 2011 (video).

Danish Construction Channel on pääasiassa Tanskassa kuvattuja koneklippejä tarjoileva kanava, joka on saanut uskomattoman usosion. Kanavalla on tilaajia 71 000 ja kaikkiaan videoita on töllistelty uskomattomat 106,8 miljoonaa kertaa.

Kyseessä tataa olla yksi alansa ehdottomasti suosituin Youtube-kanava. Sivuilla on maarakennuskoneaiheisten videoiden lisäksi myös rekka- ja maatalouskonetarjontaa. Baumasta videolinssin eteen on vanngittu muun muassa rinteiden erikoiskone Menzi Muck M5 45.

https://www.youtube.com/watch?v=nUWzhd9HvDU

Heavy Equipment On Earth on juuri sitä mitä lupaa eli raskasta kalustoa maapallolta. Kuusta ei videoita ole tarjolla.

https://www.youtube.com/watch?v=xa_kRkJHyak

Awesome Earthmovers tarjoaa sekin lisää dieselin katkua ja mätettyä savea. Kanavalla on paljon eri valmistajien omia videoita. Niiden yhteydessä sentään mainitaan, että oikeudet ovat muualla.

https://www.youtube.com/watch?v=MFKQX2cCVj8

Heavy Construction Machinery ja lisää kaikenlaisia maantönkijöitä ja mudassa möyrijöitä olisi tarjolla.

Monsterchannel24 on hieman erilainen konekanava. Se tarjoaa klippejä vain RC-pienoismalleista. On kaivukoneita, rekkoja ja maatalouskoneitakin. Tilaajia kanavalla on lähes 230 000 ja pienoismallivideoita on katsottu ennätykselliset 181 miljoonaa kertaa.

Construction Channel Fuximux on saksalaisen Christian Velden ylläpitämä kanava, jossa hän esittelee videokameransa eteen osunutta kalustoa.

Lähes jokaisella konevalmistajalla on tätänykyä myös oma kanavansa, jonka kautta on hyvä levittää informaatiota. Youtube on kohonnut nopeasti varsin suosituksi tavaksi esitellä omia tuotteita elävän kuvan avulla.

Lue seuraavaksi