Uutiset

Työkoneet

Mittaustiedot vaativista olosuhteista

Testaus- ja mittausteknologian osaaja HBM on kehittänyt SomatXR-mittausvahvistimien tuoteperheen liikkuvaan mittaustietojen keräämiseen äärimmäisissä olosuhteissa. Sen moduulit ovat erittäin kestäviä, ja niitä voi käyttää hyvin erilaisissa sovelluksissa, mukaan lukien raskaiden ajoneuvojen ja koneiden testiajoissa.

Uuden SomatXR-tuoteperheen vahvistimet sopivat erityisesti kentällä tapahtuviin mittauksiin erittäin vaativissa olosuhteissa. Ne on suojattu kosteutta, iskuja ja värähtelyä vastaan. Kaikki moduulit täyttävät suojausluokan IP65/IP67 vaatimukset ja kestävät käyttöä -40–+80 °C:een lämpötila-alueella.

”SomatXR-mittausvahvistimet takaavat täsmälliset mittaustulokset vaativissakin olosuhteissa. Ne on testattu perusteellisesti tätä tarkoitusta varten autenttisissa olosuhteissa. Esimerkiksi äkillisten lämpötilanvaihtelujen kestävyys on todettu lämpöshokkitestien avulla” sanoo HBM:n myynti-insinööri Jyri Niinistö. MIL-202-standardiin perustuvat standardoidut testit vahvistavat värähtelynkestävyydeksi 10 g ja iskunkestävyydeksi 70 g.

SomatRX-tuoteperheen mittausvahvistimet on suunniteltu erityisesti raskaiden työ-, maatalous- ja kaivostyökoneiden testiajoihin sekä maatieajoneuvojen testiajoihin kesä- ja talviolosuhteissa. Useita anturitekniikoita on tukemassa kolme moduulityyppiä, joista kussakin on 16 itsenäisesti määritettävää ja galvaanisesti erotettua kanavaa. Laitteistoon voidaan liittää venymäliuska-antureita, vastuksia, potentiometrejä ja pietsosähköisiä antureita mekaanisen rasituksen, jännitteen ja lämpötilan mittaamiseksi. Käyttäjä voi jakaa moduuleja tilallisesti tai käyttää niitä keskitetysti aina vaatimuksien mukaan. Mobiili tai kiinteä käyttö yhdistettynä muihin mittaustietojen keräysjärjestelmiin, kuten QuantumX:ään, on myös mahdollista.

Lue seuraavaksi