Uutiset

Työkoneet

Metallinkierrätyksen ammattilainen – Romu Keinänen

Romu Keinänen on investoinut pari viimeistä vuotta voimakkaasti, esimerkkinä viime keväänä toimintansa aloittanut uusi toimipiste Vantaalla. Myös toiset kaksi toimipistettä sijaitsevat logistisesti järkevillä paikoilla, Espoossa ja Karjaalla. Toimintavarmuutta parantavat uudet Scania–ajoneuvoyhdistelmät ja tulevat uudet Liebherr–materiaalinkäsittelykoneet.

Uudet Liebherr-materiaalinkäsittelykoneet lisäävät vastuullisuutta ympäristöasioissa. Päästöt jäävät pienemmiksi ja koneet ovat aiempaa hiljaisempia käytössä.
”Kaikilla toimipisteillämme on ympäristöluvat ja kaikki romupihat täyttävät niille asetetut vaatimukset. Laitteiden ja koneiden hankinnan yhteydessä kiinnitetään aina huomiota niiden ympäristöystävällisyyteen”, kerrotaan Romu Keinänen oy:stä.

”Tammikuussa tuli ensimmäinen kone, ja jatkoa seuraa”, kertoo Toni Keinänen ja jatkaa ”Saamme lisää tehokkuutta ja samalla kannamme kortemme kekoon alentuneiden päästöjen ja melun osalta sekä ajoneuvo- että konepuolella. Meillä on käytössä toistakymmentä Liebherrin LH26- ja LH40-materiaalinkäsittelykonetta. Henkilökuntaa on lähes puolensataa.”
 

Romu Keinäsella on käytössään parikymmentä Liebherrin LH40- ja LH26-materiaalinkäsittelykonetta. Koneilla käsitellään suuria määriä erilaisia metalleja, kaapeleita, ajoneuvoja sekä lajitellaan ne jatkokäsiteltäväksi toimipisteissä.

Viiden tähden palvelua kolmessa toimipisteessä
Kaikilla kolmella toimipisteellä vastaanotetaan metalliromua yrityksiltä ja kotitalouksilta. Kierrätettävän metallin koko voi vaihdella aina pienestä säilykepurkista suureen teollisuuslaitokseen.
”Otamme vastaan lähes kaikenlaista hyödynnettäväksi kelpaavaa metalliromua. Jos se on metallia, niin se kelpaa meille. Teemme reilua romukauppaa ja maksamme kunnon hinnan. Selvitämme romun arvon aina tapauskohtaisesti ja otamme vastaan suuretkin metallierät. Metalliromut lajitellaan ja käsitellään, jonka jälkeen metalliromu myydään eteenpäin teollisuuden raaka-aineeksi”, kertoo Toni Keinänen. Tarjolla on myös noutopalvelu ja vaihtolavoja.

Purku Keinänen osaksi Romu Keinänen -brändiä
Pääosa kierrätysmetallista tulee purku- ja rakennusteollisuudesta. Kaksi vuotta sitten tehdyn yrityskaupan myötä tuli purkutöihin erikoistunut Herumet oy osaksi Romu Keinänen oy:tä. Viime vuonna Herumetin nimi vaihdettiin Purku Keinänen oy:ksi. Purku Keinänen tekee pääasiassa saneerauspurkuja ja teknisiä sisäpurkutöitä omalla kalustollaan. Kohteita voivat olla teollisuuden laitteet ja tilat, yksityishenkilöiden kohteet tai julkiset rakennukset. Purkutyöt tehdään ammattitaidolla ja kokemuksella rikkomatta paikkoja. Työn jälkeen paikat siivotaan, työstä syntyvä jäte kuljetetaan pois ja kierrätetään raaka-aineiksi. Lisäksi suoritetaan haalauksia, eli hankalat kappaleet siirretään tai kuljetetaan toiseen paikkaan. Hyvänä esimerkkinä vanhat työkoneet ja -laitteet voidaan hävittää, tai siirtää uuteen paikkaan.

Tehokasta ja nykyaikaista
Tehokkuuden lisääntymisestä kertoo yrityksen tasainen kasvu. Esimerkiksi sekä vuonna 2017 että 2018 kasvua on ollut noin 35%. Viime vuoden aikana yrityksen toimipisteissä käsiteltiin romua yli 100 000 tonnia. Myytyä romua ajettiin kotimaassa yli 600 rekkakuormaa ja valtamerilaivoja lastattiin täyteen toistakymmentä. Romua viedään pääasiassa Eurooppaan, mutta myös esimerkiksi Intiaan, Lähi-Itään ja muualle Aasiaan toimitetaan säännöllisesti kuormia konteissa. (JM)

 

Ennätysvuoden 2018 aikana Romu Keinäsellä käsiteltiin romua yli 100 000 tonnia kolmessa toimipisteessä: Vantaalla, Espoossa ja Karjaalla. Isoja leikkureita on Vantaan ja Karjaan toimipisteissä. Isotkin metallikappaleet voidaan helposti pilkkoa ja kierrättämällä kaikki mahdolliset metallit ja materiaalit, saadaan jätteen ja tarvittavan uuden raaka-aineen määrää vähennettyä tehokkaasti.

 

 

 

Lue seuraavaksi