Uutiset

Työkoneet

MeramaTec työturvallisuuden ja koneturvallisuuden edelläkävijä

Yrityksen kotipaikka on Ikaalinen. Yrityksen perustaja on Jaakko Mäkinen. Hän perusti yrityksen 1982 jouduttuaan lomautetuksi sorvarin työstään. ”Kyllä se kaikki lähti oikeastaan omasta autotallista ja asiakkaitten tarpeesta. Tällä hetkellä meillä on töissä 8 vierasta työntekijää ja lisäksi alihankkijoitten kautta yrityksemme työllistää toisen mokoman”, kertoo Mäkinen.

–Innovatiivinen tuotekehityksemme on huomioinut asiakaskuntamme tarpeet kehittämällä Rolleri rullankäsittelylaitteet, Rollcut hylkyrullaleikkurit, X-lift monitoiminostimen sekä MR-2000 hydrauliset hihnankiristimet. Tuotevalikoimaamme kuuluvat myös hihna- ketju-, kola-, lamelli- ja rullakuljettimet ja siirtovaunut oheislaitteineen. Suoritamme myös alihankintana pintakäsittelyä teollisuudelle, kertoo Jaakko Mäkinen.

Rollcut-S hylkyrullaleikkuri korvaa giljotiinileikkurin

Rollcut-S on oleellisesti muuttanut hylkyrullan käsittelyä. Leikkuutehoa pienentävä viiltävä leikkuutoiminto mahdollistaa myös pehmopaperirullien ongelmattoman leikkaamisen. Laitteen kaikki työvaiheet ovat työturvallisia, mm. hylsyn poisto ei ole vaarallisella teräalueella. Hylkyrullan käsittely on varmempaa, tehokkaampaa ja siistimpää. Rullaustoiminnon avulla rulla voidaan annostella pulpperiin halutun suuruisina erinä, mikä parantaa pulpperin tuottavuutta huomattavasti.

Giljotiinileikkurien mekaanisten rakenteiden tilantarve on nykyisin 5–6 metriä, kun Rollcut-S vastaava on noin 900 mm. Rollcut on täysin automaattinen ja sillä voidaan leikata montaa rullaa kerralla, jotka voivat olla erikokoisia – joten käyttöalue on hyvin laaja.

Rolleri rullankäsittelijä korvaa rullapukkarin

Rolleri soveltuu kaikenkokoisille ja painoisille rullille ja se perustuu painovoiman käyttöön. Rullankäsittely on hellävaraista ja se soveltuu muun muassa paperi-, kartonki-, muovi- ja teräsrullille sekä kaapelikeloille. Rullien vastaanotto ja purku on mahdollista molemmilta puolilta.

Monitoiminostimella voitto Pirkanmaan Tuottava Idea -kilpailussa

X-lift monitoiminostimen menestyksen salaisuus on sen saksessa. Sen nostokapasiteetti on 3–35 tonnia, joten se soveltuu sekä pienille että suurille kappaleille. Sitä on helppo käsitellä keveytensä ansiosta ja yksi sen parhaista puolista on myös kuljetettavuus. Tilantarve on varsin pieni. Säädettävyys on helppoa ja leveyskin säätyy automaattisesti. Painopisteen hakeminen on helppoa ja näin taakka pysyy aina suorassa. Lyhyet liinat edesauttavat nostokorkeuden ja nostotehon kasvua. Loppuyhteenvetona Jaakko Mäkinen sanoi, että kokonaisuudessaan työ nopeutuu ja kustannustehokkuus lisääntyy ja työturvallisuus paranee oleellisesti perinteisiin menetelmiin verattuna.

Lue seuraavaksi