Uutiset

Työkoneet

MEP Steeliltä uusi laite murskaamiseen

MEP Breaker 200kJ purki Tampereen rantaväylän siltaa pois rantatunnelityömaan tieltä.

Ylöjärveläinen MEP Steel on tuonut markkinoille uudella tavalla toimivan raskaan sarjan rikottimen, joka soveltuu teräsbetonin, kivilohkareiden sekä valuraudan ja roudan murtamiseen. Tätä MEP Breakeriksi nimettyä laitetta käytetään työmaalla ensisijaisesti esimurskaimena, mikä tehostaa sitä seuraavien työvaiheiden, mm. iskuvasaroiden ja pulveroijien, toimintaa. Murskaamisen lisäksi laitetta voidaan käyttää rakennepenkereiden tiivistykseen.

MEP Breaker on kaivukoneen lisälaite, joka voidaan ottaa käyttöön ja irrottaa tarvittaessa. Laitetta on tällä hetkellä saatavissa kolmea kokoluokkaa, 200 kJ, 300 kJ ja 1000 kJ. Kaksi pienempää mallia on tarkoitettu rikotukseen, kun taas suurin malli soveltuu syvätiivistykseen.

Toimintaperiaate

Erikoisteräksistä valmistetun laitteen sisällä nostetaan, mallista riippuen, 4-, 5- tai 10-tonnin painoista teräskuulaa eri korkeuksilta ja pudotetaan vapaasti ilman kitkahäviötä kohteen murskaamiseksi. Maksimi pudotuskorkeus on 200 kJ:n ja 300 kJ:n malleissa viisi metriä ja 1000 kJ:n mallissa kymmenen metriä. Kaikissa malleissa pudotuskorkeutta voidaan säätää portaattomasti, mikä säästää energiaa ja muita kustannuksia.

Toiminta-ajatuksena on siis saada aikaan suhteellisen pienellä peruskoneella tehokas, hallittu ja turvallinen iskuteho. Laite sisältää tuotesuojatun mekanismin, joka tekee mahdolliseksi lähes huoltovapaan toiminnan.

Asiakaslähtöisyyttä

Kangasalalaisen Maarakennusliike M. Huhtakallio Oy:n ideoima ja tuotesuojaama MEP Breakerin laukaisumekanismi tekee mahdolliseksi toimintavarman rikotuksen. Kehitystyön taustalla on yli 20 vuoden sekä tuhansien työtuntien kokemus saman tyyppisistä ’tykeistä’, joissa epävarma sekä jatkuvaa säätöä ja korjausta vaatinut mekanismi oli aiheuttanut työhön usein katkoja.

Uuden laukaisumekanismin käytännön toteutus annettiin MEP Steelin tehtäväksi, koska kokemuksen perusteella oli selvää, että yrityksessä on tarvittavaa osaamista ja ymmärrystä kokonaisen laitteen laadukkaaseen rakentamiseen.

”MEP Breaker 200 kJ on ollut mukana meidän työmaillamme ja on todettava, että laitteen käytettävyys ja toimintavarmuus ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Tämän vuoksi on mahdollista kilpailla urakoista, joissa on tiukka aikataulu mahdollisesti isoinekin myöhästymissanktioineen, mikäli laitteet eivät toimi kunnialla”, sanoo toimitusjohtaja Marko Huhtakallio.

”Konepajana ja laitevalmistajana MEP Steel pystyy yhdistämään tuotekehityksessään asiakasyritysten osaamista ja tarpeita, minkä vuoksi meillä on vankka usko MEP Breakerin tulevaisuuteen. Se on toimintaperiaatteeltaan laite, jollaista yksikään toinen valmistaja ei tarjoa, joten se soveltuu myös vientimarkkinoille”, kertoo myyntipäällikkö Petri Kiiskinen.