Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2022 – Uudistettu Huddig 1370

Ruotsalainen Huddig esitteli taannoin uudet kaivurikuormaajamallinsa 1370 ja 1370T. Ensimainittu on puhdas dieselmalli kun taas T-kirjain kuvaa Huddigin Tigon-teknologiaa eli on hybridi. Hybridikoneella voidaan työskennellä valmistajan mukaan noin kaksi tuntia sähköllä. Kun sähkö loppuu, dieselmoottori käynnistyy automaattisesti ja lataa 40 minuutissa akut täyteen. Suomen maahantuojan, Uudenmaan Konehuolto Oy:n osastolla oli esillä malli 1370.

Uudet mallit seuraavat kehityksessä edellistä 1260E-mallia. Uusitussa kaivulaitteessa on 10 prosenttia lisää ulottuvuutta. Kallistuvalla kauhanpyörittäjällä ja kuokkakauhalla varustettuna päästään yli 7,2 metrin lukemaan. Kuormauskorkeus on kasvanut jopa 500 millimetriä.

Mallin 1370 työhydrauliikan paine on nostettu 245 baariin. Hybridissä se on pidetty ennallaan eli lukemassa 233 baaria. Lisähydrauliikasta saadaan ulos 260 baarin paine, mikä on enemmän kuin koskaan Huddigin mallistoissa on nähty.

Lisähydrauliikkaan on lisätty kolmas kaksitoiminen ulosotto, mikä monipuolistaa hydraulisten työlaitteiden useamman toiminnon yhtäaikaista käyttöä. Huddigin uuden FlexLever-järjestelmän ansiosta kaikkia lisähydrauliikan toimintoja on helppo ohjata minivipujen napeilla.

Ohjaamon uutta tehokasta ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmää hallitaan nyt helposti ohjaamon näytöltä. Kuljettajan arvostamia muutoksia ovat myös uusittu istuin, USB-liitännät ja Bluetooth-valmius. Vakiona on myös pidike puhelimelle tai tabletille, niin sanottu RAM-kiinnike.

Hybridimallissa on vakiona iOt-yhteys (internet of things) ja dieselmallissakin on valmius sille. Sekä koneen omistaja että huolto-organisaatio voivat peilata reaaliajassa koneen tilaa ja tekniikkaa.

Hybridimallissa 1370T on siis dieselmoottorina neljäsylinterinen ja 115 kilowatin tehoinen Cummins. Dieselmallissa 1370 on kaksi sylinteriä enemmän ja teholukema on 116 kilowattia. Se on täsmälleen sama kuin edellisessä 1260E:ssä. Päästöluokka 1300-sarjan koneissa on luonnollisesti Stage V, kuten oli jo 1200E-mallissa. Polttoaineena voidaan käyttää myös uusiutuvaa HVO-dieselpolttoainetta.

Hybridimallin voimansiirto on toteutettu sähköisesti eli voimansiirrossa on Bonfigliolin käsialaa oleva kaksiportainen vaihdelaatikko, jolloin maksiminopeudet ovat valmistajan mukaan 10 ja 50 kilometriä tunnissa. Dieselmalli kiitää eteenpäin samalla hydrostaattisella voimansiirrolla kuin aiemminkin eli nopeusalueet ovat 0–10 ja 0–42 kilometriä tunnissa.

Huddigin tavaramerkki eli minivivut ja runsas painonappien valikoima niiden ympärillä ovat ennallaan uusissakin malleissa.

Lue seuraavaksi