Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2015: Gradall-luiskakoneita maailmalle

Vuonna 1974 perustettu Hyvinkään Tieluiska Oy tunnetaan Gradall-erikoiskoneista, joita yrityksellä on kalustossaan noin 20 kappaletta. Niillä toteutetaan maa- ja viherrakennusurakoita eri puolilla Suomea. Maxpo-näyttelyssä oli esillä kaksi hyvin varusteltua Gradallia (XL 2200 ja uusi malli XL 4200 V). Kumpikaan ei kuitenkaan ollut yrityksen omaa kalustoa, vaan pienempi oli matkalla Italiaan ja suurempi Sveitsiin.

Toimintansa aikana Tieluiskalle on kertynyt vankka tietous ja huolto-osaaminen Gradall-kalustosta. ”Olemme toimineet Gradall-koneiden jälleenmyyjinä Skandinaviassa, Baltian maissa ja Venäjällä 2000-luvun alkupuolesta lähtien, mutta varustelemme Gradall-koneita myös muualle maailmalle”, aloittaa HT:n toimitusjohtaja Markku Hurskainen.

”Internetin maailma on ihmeellinen. Ihmiset googlettavat Gradallia, tulevat sivuillemme ja huomaavat koneiden olevan tehdasmalleja paljon monipuolisemmassa varustuksessa. Näin saamme kyselyjä ympäri maailmaa ja varustelupajalle töitä.”

Mallinukke demonstroi Gradall XL 2200 mallin rinnakkaista ohjausjärjestelmää, eli konetta voidaan ohjata perinteisesti ohjaamosta käsin tai vaihtoehtoisesti ulkoa radion välityksellä, jolla saavutetaan esimerkiksi parempi näkyvyys työkohteeseen.

Osastolla oleva Xl 4200 V (paino on 21 t ilman varusteita/129 kW) on Gradallin uusimman V-sarjan malli (Stage IV). Uutta on Volvo Pentan nelisylinterinen dieselmoottori ja 24 voltin sähköjärjestelmä. (kuva)

SCR-järjestelmä puhdistaa pakokaasut AdBlue-tekniikalla. Ohjaamo on nyt ROPS/FOPS hyväksytty ilman ulkopuolisia suojakaaria. Vahvistetut rakenteet on sijoitettu nyt ohjaamon runkorakenteisiin. Hallintajärjestelmä on sähköinen ja monipuolisesti säädettävissä kuljettajien omien tottumusten mukaan.

”Tämä uusi XL 4200 V on varustettu sveitsiläiselle yritykselle nimeltä GebrJetzer. Me olemme asentaneet siihen sellaisia varusteita, joita ei tehtaalta saa. Esimerkiksi kauhanpyörittäjä, pihdit, rasvari ja webasto ovat olleet asiakkaan toivelistalla”, kertovat myyntipäälliköt Riku Yliniemi (oik.) ja Timo Bäck (2.vas.) HT:n kone ja tarvikemyynnistä. Kuvassa vielä toimitusjohtaja Markku Hurskainen (vas.) ja HT:n ulkomaankaupan myyntipäällikkö Roger Mason.

Sveitsiläinen asiakas piipahti myös Maxpossa katsomassa konettaan ja oli tyytyväinen näkemäänsä.

Roger Mason siirtyi HT:n palvelukseen vuonna 2011 oltuaan sitä ennen melkein koko uransa Gradallin palveluksessa. Hän matkustaa ympäri maailmaa uusien kontaktien perässä ja käy opastamassa koneen käyttöä nykyisille asiakkaille.

”Gradallin runsaat ja lisälaiteilla vielä kasvatettavat ominaisuudet tekevät siitä ammattitaitoisen kuljettajan käsissä paljon monipuolisemman koneen, kuin mitä kentällä yleisesti tajutaan”, jatkavat miehet.

Pienempi malli, radio-ohjattu XL 2200 oli menossa osastolta suoraan Italiaan. Puomin päässä oli rusnauskoukku. Tosin Italiassa kone suunnistaa terästehtaalle ja rusnauskoukun avulla irroitetaan kuonaa.

Cumminsin dieselmoottorilla (69 kW) varustettu kone painaa noin 12,3 tonnia ilman varusteita.

Lue seuraavaksi