Uutiset

Työkoneet

Mavor Oy:lle uusi Hyundai HX235A LCR

Mavor Oy on maarakennuspalveluita kunnille, yrityksille ja yksityisille tarjoava pitkän linjan ammattilainen. Toiminta kattaa kokonaisvaltaisesti monipuoliset maa- ja vesirakennustyöt. Uudellamaalla toimivan yrityksen konekanta lisääntyi lokakuussa uudella Suomen Telakone Oy:n maahantuomalla Hyundain A-sarjalaisella.

Koneen toimittaneen Uudenmaan Konehuolto Oy:n Heavy Machines -myyjä Viljo Takala kertoo koneen olevan varustettu puskulevyllä, lämmittimellä, rasvarilla, Marttiinin kallistajalla ja S70-kiinnikkeellä. Kotimaisen kuokka- ja luiskakauhan koneeseen toimitti Timo Latvalan kauhapaja Jalasjärveltä.

Kone löytyi heti maahantuojan varastosta, jolloin kaupat saatiin sovittua nopeasti ja kone pääsi töihin.

Vuonna 1993 perustetun Mavor Oy:n konekannasta suurin osa on Hyundai-merkkisiä. ”Taitaa niitä olla kaikkiaan reilut kymmenen nytkin töissä”, kertoo toimitusjohtaja Heikki Riikonen. Ensimmäiset Hyundait tulivat yritykseen jo 1990-luvulla. ”Voidaan sanoa, että siitä on tullut meille luottomerkki. Ne ovat todettu toimiviksi ja yhtä lailla voidaan luottaa Telakoneeseen organisaationa, muun muassa varaosapalvelut toimivat hyvin”, kehuu Riikonen.

Kaikkiaan 15 omaa ja sesonkien mukaan vuokramiehiä ja aliurakoitsijoita työllistävä Mavor Oy on keskittynyt viime vuodet rakennusten pohjien ja saneeraustöiden urakoimiseen. Koneisiin pienemmät huollot tehdään itse ja isommissa käännytään Uudenmaan Konehuollon puoleen.

Konekaupan jo 1970-luvulla aloittanut Viljo Takala teki Mavor Oy:lle ensimmäisen Hyundai-kauppansa vuonna 2011. Kyseessä oli sama kone, joka tuli nyt vaihdossa uuteen HX235A LCR -mallin koneeseen.

”Luottamus ja henkilökemiat toimivat meillä hyvin. Kaupat saadaan sovittua ja pidettyä molemmat tyytyväisinä”, toteavat Viljo Takala ja Heikki Riikonen yhdessä.

Uudet taloudelliset ja toimivat A-mallisarjalaiset

Mavor Oy:n Hyundai HX235A LCR on uusimman A-mallisarjan luotettava tela-alustainen kaivukone, jossa on tehokas ja taloudellinen kuusisylinterinen Cummins B6.7 -moottori. Maksimi teho on nyt 145 kilowattia ja maksimi vääntö saavutetaan valmistajan mukaan alemmilla kierroksilla kuin aikaisemmassa mallissa. Polttoaineen kulutuksen luvataankin alentuneen jopa 10 prosenttia.

Sähköllä ohjattu hydrauliikkajärjestelmä kantaa 20–26 tonnin A-sarjan kaivukoneissa nimeä EPFC.

”Sen suuri muutos ovat elektronisesti ohjatut hydrauliikkapumput. Venttiililohko karoineen on uusittu. Nyt eri kaivuliikkeet toimivat entistä paremmin samanaikaisesti. Kun pumppujen ohjaus on nyt optimoitu tehokkaasti, vaikuttaa sekin polttoaineen kulutukseen miinusmerkkisesti”, kerrotaan Telakoneelta.

Uusittu ergonominen ohjaamo on miellyttävä työskennellä. Kahdeksan tuuman kokoinen kosketusnäyttö on päivitetty ja se tarjoaa muun muassa helpon polttoaineen kulutuksen seurannan.

Miikka Läntinen (alkaen vas.), Ville Hallström, Viljo Takala ja Timo Latvala tekivät Mavor Oy:n Hyundaille ”lopputarkastuksen” lokakuussa.

Uudenmaan Konehuolto Oy:n Heavy Machines toimii jälleenmyyjänä

Uudenmaan Konehuolto on korjannut ja huoltanut urakointikoneita jo reilut kymmenen vuotta. Ville Hallströmin vetämä yritys työllistää kymmenkunta huoltomiestä. Työt tehdään pääosin Keravalla sijaitsevassa toimipisteessä, mutta myös kentällä neljään huoltoautoon tukeutuen. Yritys toimii monen konemerkin sopimushuoltopisteenä ja Hyundai-maarakennuskoneita on huollettu jo kahdeksan vuoden ajan.

Konemyynti aloitettiin muutama vuosi sitten perustuen siihen, että konekaupassakin lähimyynnillä on kannattajansa. Ostamisen helppoutta arvostetaan ja siihen Hallström haluaa panostaa. Myös yrityksen keskeinen paikka tukee konemyyntiä. ”Ei olla liian lähellä Helsingin keskustaa ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Lahden moottoritie kulkee tuossa melkein näköetäisyydellä”, sanoo Hallström. ”Heavy Machines -markkinointinimi otettiin käyttöön tukemaan myyntitoimintoja”, lisää Ville. Konemyynnistä Keravalla vastaavat Ville Hallström ja Viljo Takala.

Hyundai-jälleenmyynti aloitettiin noin kolme vuotta sitten. ’”Huolto oli toiminut hyvin, joten päätös yhteistyön laajentamisesta käsittämään myös jälleenmyynnin oli helppo tehdä”, kertovat Ville Hallström ja Telakoneen operatiivinen johtaja Miikka Läntinen.

Yhteistyö onkin ollut toimivaa, josta yhtenä osoituksena on Mavor Oy:lle tehdyt kolme Hyundai-kauppaa tänä vuonna.

Lue seuraavaksi