Uutiset

Työkoneet

Mateko ja CE Rental rakentavat Pirkkalassa

Molemmille yhtiöille on asiakaspalvelu tärkeää ja siksi ne haluavat panostaa jälkimarkkinapalveluihin ja toimivaan palveluverkostoon. ”Tampereen alue on potentiaalista aluetta kaikille tuotteillemme”, sanoo Mateko Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemelä.

Mateko on panostanut palveluverkostoonsa tänä vuonna enemmänkin. Ouluun avataan 1.7. oma huolto- ja varaosapalvelu. Aikaisemmin toiminnot on hoitanut sopimuskorjaamo. Toimitila on Ruskon teollisuusalueella, kuten sopimushuoltokin oli. Myös Espoossa on ostettu lisää tonttia tulevia laajennustarpeita ajatellen.

Matekon edustama JCB on Euroopan suurin maarakennuskoneiden valmistaja. Sen tuotteisiin kuuluvat tela- ja pyöräalustaiset kaivukoneet, pyöräkuormaimet, kurottajat, kaivurikuormaajat, liukuohjatut kuormaajat, kurottavat trukit ja nopeat liikennetraktorit.

Tiloihin tulee myös CE Rentalin maahantuontivarustelu, joka on ollut ”pullonkaula”. Yhtiö edustaa Suomessa muun muassa seuraavia tuotemerkkejä: Sunward-kaivukoneet ja liukuohjatut pienkuormaimet, Heli-trukit, Giant-iskuvasarat ja muut kaivukoneenlisälaitteet ja Xilin-materiaalinkäsittelylaitteet. Merkittävä osa toiminnassa on koneiden vuokraus.

Pirkkalan toimitalon käynnistämisen vastuulliseksi projektipäälliköksi on nimetty Keijo Ojala, joka on aikaisemmin toiminut pitkään metsäkonekaupan parissa. Käynnistämisen jälkeen hän jatkaa toimitalon vastuullisena vetäjänä. ”Viime syksynä osallistuin liiketalous- ja projektinjohtamiskoulutukseen, joka sattui juuri paikoilleen”, toteaa Ojala.

”Oikean palvelukonseptin löytämiseksi olemme haastatelleet nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme sekä koonneet mielipiteitä ja ehdotuksia merkittäviltä alan toimijoilta. Kokoamme yrittäjistä vielä sellaisen ohjausryhmän, joka kokoontuu muutaman kerran projektin aikana. Näin varmistamme asiakaskeskeisen toimintatavan heti alusta alkaen”, päättää Ojala.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi