Uutiset

Työkoneet

Mantsiselta uusi ratkaisu satamien materiaalinkäsittelyyn

Mantsinen lanseeraa uuden materiaalinkäsittelykoneen, Mantsinen 140 -mallin. Kyseessä on ensimmäinen tämän kokoluokan pyöräportaalikone. 90 astetta kääntyvien pyörien ansiosta kone sopii työskentelyyn ahtaissakin paikoissa ja konetta voidaan siirtää myös sivuttain. Muilla valmistajilla ei ole vastaavaa vaihtoehtoa.

Mantsinen 140 on suunniteltu pääasiassa satamiin laivojen lastaukseen ja purkuun, mutta se sopii myös esimerkiksi sellu- ja terästehtaiden syöttöön ja terminaalityöhön.

”140 täydentää materiaalinkäsittelykonemallistoamme 120 ja 160 mallien välissä ja tarjoaa asiakkaalle luonnollisen siirtymän tehokkaampaan lastinkäsittelyyn ilman merkittävästi suurempaa investointia. Mantsinen 140 -koneita on jo myyty ja toimitettu useisiin maihin, vaikka virallinen lanseeraus tapahtuikin vasta syyskuun ensimmäisellä viikolla jälleenmyyjäkokouksessa”, kertoo materiaalinkäsittelykoneiden liiketoimintajohtaja Tapio Pirinen Mantsiselta.

Kilpailuetua asiakkaille ja Mantsiselle

Mantsinen 140 tarjoaa merkittäviä kilpailuetuja. Kone on erittäin kestävä, tehokas, turvallinen ja huoltoystävällinen. Siihen on saatavilla kaikki samat alavaunu-, voimalinja- ja lisävarustevaihtoehdot kuin muihinkin Mantsisen materiaalinkäsittelykoneisiin.

”Koneen kestävyys on omaa luokkaansa ja siinä on myös Hybrilift®, joka tekee siitä jopa 50 prosenttia energiatehokkaamman. Huoltotöitä varten koneessa on katollinen konehuone. Materiaalinkäsittelyn tuo IoT-aikaan Mantsinen Telematics -järjestelmä, joka siirtää pilvipalveluun tärkeää dataa sekä koneesta että operaatiosta, esimerkiksi käsitellyn materiaalin määrän, hydrauliikan paineet ja lämpötilat sekä huoltoseurannan”, Pirinen kertoo.

Tyypillisesti asiakkaat siirtyvät pienemmästä isompaan koneeseen tehokkuusvaatimusten kasvaessa. Uusi kone tekee tunnissa merkittävästi enemmän tonneja kuin pykälää pienempi kone. Raumalla sijaitsevan kokoonpanotehtaamme ansiosta pystymme tarvittaessa toimittamaan asiakkaalle täysin ajokuntoisen koneen kokonaisena tehtaalta. Näin asiakas pääsee töihin välittömästi koneen saavuttua, eikä asiakkaan toiminta häiriinny.

Alansa ammattilainen ja vahva kumppani

Kaikki Mantsisen materiaalinkäsittelykoneet valmistetaan Ylämyllyn tehtaalla. Mantsinen 140 -kone kehitettiin toimitusvalmiiksi vain 1,5 vuodessa. Monipuolisesta tuotevalikoimasta löytyy nyt kone joka kokoluokkaan ja markkinoiden laajin valikoima työlaitteita.

”Meillä on taitavia tekijöitä talossa, ja taustalla on yli 50 vuoden kokemus materiaalinkäsittelyurakoitsijana. Koneissamme on käyttäjänäkökulma aina hyvin vahvasti läsnä ja käyttäjäpalaute onkin meille ensiarvoisen tärkeää. Uuden koneen ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaita entistäkin paremmin.”

 

 

Lue myös: Mantsinen investoi yli 12 miljoonaa euroa Ylämyllyn tehtaaseensa

 

 

Lue seuraavaksi