Uutiset

Työkoneet

Mantsinen laajentaa tuotantoaan

Mantsinen Group Ltd oy laajentaa tuotantoaan Raumalle. Yrityksen Materiaalinkäsittelykoneet-yksikkö perustaa kokoonpano-yksikön Euroports Rauma oy:ltä vuokrattaviin tiloihin syyskuussa 2018. Laajennus on osa yrityksen pitkäjänteistä kasvustrategiaa ja tehostaa erityisesti vientikaupan toimituslogistiikkaa. 

Viime vuodet Mantsinen on laajentanut globaalia jakeluverkostoaan voimakkaasti. Panostukset näkyvät yrityksen tilauskannassa, yhdessä globaalin investointikaupan positiivisen vireen kanssa. Tuotantotilojen laajentaminen mahdollistaa tuotantomäärien merkittävän noston. ”Kehittämämme hydraulinen satamanosturi valtaa markkinoita ympäri maailmaa. Uusien markkina-alueiden avaukset vaativat toimitusketjultamme entistä enemmän. Koneiden loppukokoonpanon mahdollistaminen meren äärellä on luonnollinen kehitysaskel, sillä entistä isompi osa laitteistamme toimitetaan kokonaisena meriteitse”, sanoo Mantsisen toimitusjohtaja Mia Mantsinen. 

Toinen jalka metsässä, toinen meren rannalla 

Mantsinen on tunnettu metsäteollisuuden terminaalilogistiikan kehittäjänä jo yli 55 vuoden ajalta ja toimii muun muassa Metsä Fibren Äänekosken ja Rauman sellutehtaiden

Mia Mantsinen

puunsyötön kumppanina. Toinen liiketoimintayksikkö on kasvanut palvelutoiminnan rinnalle 2000-luvun aikana. Yli 150 henkilöä työllistävän konevalmistus-yksikön tuotemallistoon kuuluvat raskaat hydrauliset materiaalinkäsittelykoneet ja satamanosturit lisälaitteineen ja elinkaaripalveluineen. ”Pääkonttorimme ja tuotekehityksemme tulee jatkossakin sijaitsemaan Liperissä, Pohjois-Karjalassa. Toki laajentuminen mahdollistaa myös muiden toimintojen osittaisen siirtymisen Raumalle. Aluksi kuitenkin keskitymme tuotteidemme loppukokoonpanoon sekä lähetystoimintoihin”, toteaa Mantsinen. 

Liperin tuotantotilojen kehitysohjelma on käynnistynyt ja vauhdittuu 2019 – 2020 aikana. Rekrytoinnit ovat yritykselle arkea:

”Olemme rekrytoineet kolmen vuoden aikana yli 30 henkilöä Liperiin, nyt Rauman osalta etenemme vaiheittain”, kommentoi Mantsinen.

Kumppaneiden kanssa

Niin Euroports Rauma oy kuin aluetta hallinnoiva Rauman Satama oy ovat Mantsisen kumppaneita jo pitkältä aikaa. 

”Mantsinen Group on jo ennestään tuttu meille nosturien toimittajana ja olemmekin iloisia siitä, että yhteistyömme tiivistyy ja he päättivät valita useammasta vaihtoehdosta Rauman ja Europortsin hallitilat toimintansa laajentamiseen”, toteaa Euroports Rauman asiakkuusjohtaja Juha Rehmonen

Myös Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti on tyytyväinen, että Mantsinen valitsi Rauman. 

”Uskon, että Rauman satama tarjoaa hyvät logistiset lähtökohdat ja tilat nosturien tuotannolle ja toimituksille ympäri maailmaa.”

Mantsinen kertoo, että ensimmäinen toimitus tiloista tehdään Uruguayhin, minne Mantsinen toimittaa vuoden sisällä Montes del Platan sellutehtaan raakapuulogistiikasta vastaavan materiaalinkäsittelylaitteiston. Toimitus sisältää yhteensä 12 konetta, jotka pitävät omalta osaltaan 1,4 miljoonaa sellutonnia tuottavan tuotantolaitoksen raaka-ainelogistiikan virtaamassa.

Lue seuraavaksi