Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät: RealMachineryllä pihallinen koneita

RealMachineryn kattaus Mansen Mörinöillä on ollut aina runsas, eikä se tehnyt poikkeusta tälläkään kertaa. Talon omien merkkien lisäksi laajalla piha-alueella ja halleissa oli esillä viitisenkymmentä alihankkijaa tuotteineen ja palveluineen.

Samalla vietettiin myös alueelle rakennetun uuden hallin avajaisia. 3 300 neliömetrin erillinen hallitila tulee uusien koneiden varustelukäyttöön. Uuden hallin moottoritien puoleisessa päädyssä ovat RealMachineryn nostokoneista ja trukeista vastaavan RealLiftin toimitilat hyvin näkyvällä paikalla.


Varsinaisia uutuustuotteita oli RealMachineryn puolella yksi eli  Bobcatin lyhytperäinen kaivukone. RealLiftiltä löytyi talon uutta edustusta oleva, satamakäyttöön tarkoitettu MOL-terminaalitraktori. Lisäksi Kasken Jarin kanssa rupateltiin hieman RealPartsin uusista tuulista. Verkkokaupan sivustot ovat uudistuneet ja nyt sisäänkäynti RealPartsin nettikauppaan onnistuu myös RealMachineryn sivuston kautta. Uusia tuote-edustuksia RealPartsilla olivat Humuksen kourat sekä Fortis-säiliöt.
Kaski kertoi myös RealPartsin uudesta palvelusta. Mies itse on aloittanut vuoden alussa kiertämään työmaita ja konetapahtumia esittelyautonsa kanssa täsmäkäyntien merkeissä. Auto on varustettu laadukkailla tarvikkeilla ja varusteilla, joita voi myös ostaa suoraan autosta. Alan messuilla auto tulla tietenkin aina näkemään, mutta kuski ei myöskään vierasta syrjäiselle työmaalle poikkeamista, kunhan vain saa jostain koordinaatit.

Bobcatin uutuus Mansen Mörinöillä oli lyhytperäinen E35z-minikaivukone. Sen työpaino on 3 550 kilogrammaa ja moottoriteho 18,2 kilowattia. Kuvan kone on varustettu vakiokonetta pidemmällä puomilla (LongArm), jolloin kaivusyvyys on 3,4 metriä. Pidemmän puomin takia koneen perään on asennettu irrotettava lisävastapaino, jolloin myös perän ylitys hieman kasvaa.

RealLift on aloittanut belgialaisvalmisteisten MOL-terminaalitraktroreiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin. Kuvan MOL RM255 4×4 -malli on nelivetoinen ja sen vetokyky on 150 tonnia. Moottori on Volvon TAD872VE-diesel. Tehoa siitä irtoaa 210 kilowattia ja Stage IV -päästönormit täyttyvät. Vaihteistona on ZF:n kuusipykäläinen laatikko ja akselit Kessleriltä. Edessä ovat teräsjouset ja takana ilmajousitus. Kuljettajan istuin hallintalaitteineen kääntyy hydraulisesti haluttuun suuntaan, jolloin työnteko nopeutuu. Terminaalitraktorin takana näkyy myös RealLiftin toinen uusi edustus, Contik-lauttavaunu. Contikin osalta voidaan puhua lähituotteista, koska ne syntyvät Tampereella. RealLift pystyy näiden uusien edustusten myötä tarjoamaan räätälöityjä kokonaisuuksia terminaalien ja satamien logistiikkaan.

 

Jari Kaski ja miehen liikkuva toimisto. RealParts on aloittanut vuoden alussa uuden palvelun jalkautumalla asiakkaiden pariin heidän työmailleen ja olemalla ”kauppa-auton” kanssa mukana konealan tapahtumissa ympäri Suomen. Auto on ladattu täyteen urakointialan laadukkaita tarvikkeita ja välineitä. Kaikki tuotteet ovat myös ostettavissa suoraan autosta. Mörinöillä Jari kertoi jo jonkun verran kierrelleensä valtakuntaa ajokillaan. Vastaanotto on ollut innostunutta ja paikoin kiiteltävääkin. Monella syrjäisellä työmaalla pieni rupatteluhetki vieraan kanssa on tervetullut ja samalla voi tehdä ostoksia. Sumpitkin Jari lupaa toimistossaan keittää montun laidalla, jos kahvihammasta sattuu kolottamaan.

RealLift esitteli Mörinöillä myös uutta pienen kääntösäteen sähkötrukkia. Italialainen Carer valmistaa pelkästään sähkökäyttöisiä trukkeja. Mallisto kattaa koneet kokoluokkaan 6–20 tonnia. Tässä kahdeksan tonnin Carer F80HD², joka soveltuu ympärivuotiseen ulkokäyttöön sekä tietenkin myös sisäkäyttöön. Akun käyttöjännite on 96 volttia ja kapasiteetti 1 548 ampeerituntia. Muhkea akkukapasiteetti mahdollistaa jopa useamman työvuoron ajon ilman latausta. Akku sietää myös välilataukset. Tyhjä akku latautuu täyteen kuudessa tunnissa. Akulle annetaan neljän vuoden takuu. Suuresta koostaan huolimatta (pituus 3 640 ja leveys 1 660 mm) trukin kääntösäde on vain 2 650 millimetriä. Huippunopeus on 19 kilometriä tunnissa.

Koneita.

Kauhoja.

Lisää kauhoja.

Ja lisää.

Päivän päätteeksi piha puhtaaksi ja kohti seuraavaa Mörinä-päivää.

 

 

 

 

Lue seuraavaksi