Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2017: Monttu auki

Liikenteen opasteita ja urakoinnin välineitä myyvällä Trafinolla oli esillä kuluvan vuoden uutuus, amerikkalaisvalmisteinen vScan metallin- ja kaapelinhakulaite (kuvassa lattialla telineessä). Se sisältää samat toiminnot yksissä kuorissa, mitä miesten esittelemät laitteet tekevät erikseen. Vasemmalla Trafinon Thomas Bergholmin kädessä on kaapelitutka ja Henri Leppäsellä metallinetsin. vScan sisältää nyt nämä molemmat toiminnot kätevästi yhdessä laitteessa. Sen luvataan löytävän myös ohuempia kaapeleita, mitä aikaisemmilla kaapelitutkilla on pystynyt havaitsemaan. Hankintahinnaltaankin vScan-vastaanotin jää hieman edullisemmaksi kuin erillislaitteiden osto. Kuvan lattiatelineessä oleva keltainen vastaanotin maksaa 1 450 euroa (alv 0%). Tarjolla on lisähintaan laukullinen (kuvassa oik.) lisävarustepaketti.

Trafinon toisena uutuutena olivat järeät teräsrakenteiset kaivantotuet. Yritys on vuokrannut niitä viime kesästä alkaen. Tarjolla on kaksi erikokoista mallia. Kuvassa Thomas Bergholmin rinnalla on isompi 2,4 metriä korkea ja 3 metriä leveä malli. Sen kaivantoväliä voidaan säätää vanttiruuveilla 0,5—1,5 metriin. Tämä iso malli painaa noin kaksi tonnia. Pienemmän mallin mitat ovat 2×2 metriä.

Kaivantotukia saa vuokralle lyhimmillään vuorokaudeksi. Suuremman mallin vuorokausitaksa on 54 euroa (alv 0%).

Trafino toimii nyt kuudella eri paikkakunnalla. Uusin toimipiste avattiin juuri huhtikuun alussa Lahteen. Muita toimipaikkoja ovat Espoo, Raisio, Jyväskylä, Oulu ja Mörinäkaupunki Tampere.

Lue seuraavaksi