Uutiset

Työkoneet

Manitoulta maailman suurin kurottaja

Kurottaja valmistaja Manitou esitteli maailman suurimman kurottajan, MHT 14350 S:n Johannesburgissa pidetyillä kaivosalan messuilla syyskuussa. Tällä jättikokoisella kurottajalla on painoa kunnioitettavat 67 900 kg. Kurottajan nostokyky on 35 tonnia ja siinä on kaksiosainen 14 metrinen puomi. Koneessa on myös etutukijalat lisäämässä nostokykyä. Siinä on Powersift-vaihteisto ja rungonkallistus, josta on pajlon hyötyä käytännön töissä.

Manitou MHT 14350 S mahdollistaa ennennäkemättömän mobiilin käsittelykapasiteetin mm. kaivostoimintaan, raskaaseen teollisuuteen ja yleisestikin logistiikka-alalle. Koneen suunnittelussa on painotettu koko tuottavuuden kasvattamista yhä raskaampien kuormien käsittelyssä, jota koskevat vaatimukset ovat kasvaneet moderneissa raskaan teollisuuden sovelluksissa.

Suomessa Manitou-kurottajia edustaa MN-Lifttek Oy.

MHT 14350 S on monipuolinen, luotettava ja kestävä maastossa, monikäyttöinen kurottaja, joka tarjoaa vertaansa vailla olevat käsittelyominaisuudet sekä lisääntyneen turvallisuuden ja ergonomisen kuljettajan mukavuuden. Käytettävyydeltään mallin ominaisuuksia parantaa 7,2 litran, 260 kW:n Mercedes-Benz OM 936 LA Stage 4 -moottori, joka tuottaa massiivisen 1400 Nm vääntömomentin palvelemaan kaivos ja raskaanteollisuuden aloja, joissa tarvitaan tehostettua käsittelykykyä: suurten liukuhihnojen rullat, suuret työkoneiden renkaat sekä sylinterit, teollisuusmoottorit, graniittilohkareet ja niin edelleen. Myöskin tuulivoimatyömailla on tarvetta hyvän kantokyvyn omaavista apukoneista.Koneeseen on myös kehitetty laaja työvälinevalikoima kuten koreja, vinssejä, nostopuomeja, nostohaarukoita, kauhoja ym.

-Edit- Teknisiä tietoja korjattu 3.10.

Lue seuraavaksi