Uutiset

Työkoneet

Mählers esittelee korkealle heittävän sivuauran

Talvikauden 2018–2019 alkaessa ruotsalainen lumiauravalmistaja Mählers esittelee kuorma-autoihin tarkoitetun, korkealle heittävän sivuauran. SPH-sivuaura on kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin, joissa aurausvallit on pidettävä matalina suurien lumimäärien vuoksi. Tämän lumiauran rakenne on valmistajan mukaan ainutlaatuinen. Sen muodostamien vallien suorat reunat estävät lumen valumisen takaisin ajoradalle aura-auton jäljiltä.

Mählersin myyntipäällikkö Roar Wehn kertoo, että SPH-sivuauralla viime vuonna tehdyissä testeissä saatiin erittäin hyvät tulokset. Testikuljettajat kuvasivat sen lumenheittoa lähes ylistävästi.

”Viime talven testeissä saatiin erittäin hyviä tuloksia. Siksi meillä on ilo tarjota markkinoiden tehokkaimpiin kuuluvia sivuauroja”, kertoo Roar Wehn.

Jämtlännissa Tåsjössä toimivan Engqvist Åkeri AB:n Pelle Eriksson on yksi testikuljettajista. Tämä yritys vastaa esimerkiksi 105 kilometriä pitkästä 815-tiestä, joka kiemurtelee polveilevassa tunturiympäristössä. Se on täydellinen ympäristö korkealle heittävän lumiauran testaamiseen.

”Ensimmäisellä aurausajokerrallani yllätyin uuden sivuauran heittokyvystä. Kun aurasin, puhelinjohdot notkuivat lumesta, kertoo Pelle Eriksson.

SPH-sivuauraa ei ole suunniteltu pelkästään heittämään korkealle. Sen muotoilun ansiosta lumenaurausreunoista tulee suorat, jotta lumi ei valu takaisin tielle.

”Jotkut luulivat meidän käyttäneen lumilinkoa, kun he näkivät aurausvallien reunat, mutta tulos perustuu uuden lumiauran muotoon”, jatkaa Eriksson.

Mählersin mukaan korkealle heittävää SPH-sivuauraa on saatavana neljänä leveysvaihtoehtona: 3/3,7/4,3/4,9 metriä (12, 14 ja 16 jalkaa). Kaikki perustuvat samaan perusrakenteeseen, jonka leveys mukautetaan toivottuun aurausleveyteen.

Lue seuraavaksi