Uutiset

Työkoneet

Maarakennus Hautalalle uusi Terex Finlay J-1175 -leukamurskain

J-1175 on tehokas ja helppokäyttöinen automatiikkansa ansiosta. Elementti on pulttikasattu ja itse leuat ovat pitkät, sopien näin hyvin myös luonnonkiven murskaamiseen. Kita on syvä ja leukakulma jyrkkä, joten murskattava materiaali kulkee hyvin alaspäin, eikä se jää hyppimään, kuten lyhytleukaisessa loivan leukakulman murskaimessa mahdollisesti kävisi. Kovalla louheella kone on osoittanut olevansa tehokas ja taloudellinen; polttoaine- ja kulutusosakulut ovat todella kohtuulliset. J-1175:n asetuksen säätövara on 75–200 mm ja kita-aukko 1070×762 mm. Liikuteltavuus on laitteella hyvä ja se painaa noin 50 tonnia. Lisävarusteiksi valittiin magneettierotin, valaistus, radio-ohjain sekä pidennetty pää- ja sivukuljetin. Näin saadaan kasakorkeudet suuriksi ja pääkuljetin paremmin syöttämään Terex kartiomurskainta. Radio-ohjaimella voidaan ohjata konetta niin ajo- kuin työtilassakin. Lisäksi automatiikka hidastaa ja no­peuttaa tärysyötintä tarpeen mukaan. Pidennetyn sivukuljettimen ansiosta voidaan tarvittaessa ottaa sivutuote pois suureenkin kasaan. Kuljetuksen ajaksi koneesta ei tarvitse irrottaa mitään, kuten ei muistakaan Terex Finlay murskaimista.

Terex Finlay murskaperheeseen kuuluu kolme erikokoista leukamurskainta. J-1160 (1020×635 mm), J-1175 (1070×762 mm) ja J-1480 (1415×820 mm). Kaikki nämä ovat pitkäleukaisia ja soveltuvat monipuolisiin töihin kierrätyksestä louheen murskaamiseen. Jokaiseen on myös saatavilla hyvin kattava lisävarustevalikoima esiseuloista hihnavaakaan. Esimurskainten perään on tuotevalikoimassa tarjolla kaksi erikokoista kartiomurskainta C-1540 (1000 mm) ja C-1550 (1300 mm). Näihin on saatavilla eri kammiovaihtoehtoja Autosandista Extra Coarseen. Terex Finlay kartiomurskainten erityisominaisuus on lisä­varusteena saatava esiseula. Tämän avulla voi hienon aineksen kierrättää ohi murskakammion ja näin nostaa koneen kapasiteettia sekä pidentää kulutusosien kestoikää. Kartiomurskaimen etu karamurskaimeen verrattuna on tuotteen hyvä muoto. Terex kartiomurskaimet ovatkin Suomessa tuttu näky, varsinkin betoniaineksen tuotannossa. Kierrätyspuolelle Terex Finlayllä on tarjolla kaksi erikokoista iskupalkkimurskainta I-110 (1000x 1000 mm) ja I-130 (1099×1245 mm). Nämä koneet ovat omiaan kierrättämään esimerkiksi asfaltti- ja betonijätettä.

Kivisampo Oy hoitaa Suomessa Terex murska- ja seulontalaitteiden myyntiä ja huoltoa, sekä vara- ja kulutusosien myyntiä. Yritys pyrkii pitämään varastossa kaikki tarvittavat osat asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseksi. ”Kivisammon 50 hengen henkilökunta aina valmis auttamaan asiakkaiden tarpeissa. Ovat ne sitten huoltoa, kunnostusta, rakentamista tai vaikka käytetyn koneen han­kintaa koti- tai ulkomailta”, ker­too Sakari Rantanen Kivisampo Oy:stä.

Lue seuraavaksi