Uutiset

Työkoneet

Maaperätutkimusvaunu GM100GT Hybrid Norjaan

Geomachine Oy on toimittanut Norjaan Multiconsult Ab:lle maailman ensimmäisen sähkökäyttöisen maaperätutkimusporavaunun. Toimitetussa poravaunussa on dieselmoottorin lisäksi sähkömoottori, jolla voidaan sekä liikuttaa konetta että suorittaa tarvittavat kairaukset.

”Geomachine on alan teknologiajohtaja ja panostaa jatkuvasti uusiin ympäristö- ja käyttäjäystävällisempiin teknologioihin. Hybridikäyttöisen poravaunun ainoa etu ei ole sen hiilidioksidipäästöttömyys; sähköllä toimittaessa voidaan maaperää tutkia asutuksen keskellä, jopa rakennusten sisällä, täysin ilman pakokaasuja. Sähkömoottorin käyttö on myös polttomoottoria hiljaisempaa, edullisempaa ja huoltovapaampaa”, kertoo Geomachine Oy:n toimitusjohtaja Samuli Salmela.

Päästöttömyys ja äänettömyys luovat koneelle merkittävän kilpailuedun markkinoilla. Norja on jo kauan ollut edelläkävijä sähkökäyttöisten laitteiden käyttöönotossa. Geomachinella uskotaan, että tuotteelle on kysyntää myös globaalisti rakennusalankin vähitellen herätessä ympäristöarvojen tärkeyteen.

Hybridi voimalinja voidaankin toimittaa lisävarusteena Geomachinen kaikkiin isompiin poravaunuihin mallista GM75 ylöspäin. Geomachine käy useita neuvotteluita seuraavien hybridilaitteiden toimituksista.

Lue seuraavaksi