Uutiset

Työkoneet

Maamark Oy on pääkaupunkiseudun erikoisosaaja

Urbaani ympäristö asettaa melkoiset haasteet kaivutöille. Katujen alla kulkevat kaukolämpöputket, erilaiset kaapeloinnit ja johdotukset sekä vielä syvemmällä risteilevät viemäri- ja vesijohtolinjat tekevät kaikesta kaivamisesta vaativaa ja ammattitaitoa edellyttävää puuhaa. Paitsi henkilökunnalle myös kalustolle asetetaan vaatimuksia. Oikeankokoisilla ja asiallisesti varustetuilla koneilla työ saadaan tehtyä aikataulussa ja annetuin laatukriteerein. Perheyritys, Markku Kojon perustama Maamark Oy on tehnyt vaativia maarakennustöitä Helsingin seudulla jo yli 30 vuotta.

Maamarkin päätoimiala on tele- ja sähköverkkojen kaivuut, vesi- ja viemärirakenteet sekä saneeraus.

Noin 30 henkilöä työllistävällä yrityksellä on laaja kone- ja autokanta. Esimerkiksi kaivukoneita on eri kokoisina välillä 0,8-10 tonnia ja nämä kokoluokat ovat sopivimmat kaupunkiseudun asettamiin vaatimuksiin. Vielä yksi 22 tonnin kaivukonekin tallissa on sekä yksi isompi pyöräkuormaaja.

”Konehankinnoissa pyrimme valitsemaan mahdollisimman optimaalisen kokoisen koneen, jolla voi tehdä isot ja pienet työt. Siksi käytettävä konekalusto menee pääosin portaittain välillä 800 kiloa – 10 tonnia. Kaikki työt mitä pääkaupunkiseudulla  tehdään, voi helposti toteuttaa alle 10 tonnin koneilla. Liikenteen seassa kaivukoneen kokoluokan optimointi helpottaa työskentelyä. Pienemmällä koneella saa enemmän aikaan kuin ylisuurella koneella, joka ei mahdu pyörimään kohteessa”, kertoo nuoremman sukupolven yrittäjä Joose Kojo.

”Pidempiaikaisiin projekteihin tulee myös hankittua sopivaa kalustoa tapauskohtaisesti. Esimerkiksi SRV:n hankkeisiin ostimme kolme JCB-minikurottajaa, jotka nostavat 1500 kiloa, mutta sopivat kulkemaan alle kahden metrin korkuisessa parkkihallissa.” Maamarkin koneet myös varustellaan monipuolisesti esimerkiksi kauhanpyörittäjillä, erilaisilla kauhoilla, iskuvasaroilla, asfalttileikkureilla ja myös itse valmistetuilla erikoiskauhoilla.

”Suurimmat haasteet meillä ovat siinä, että työskentelemme yleensä valmiiksi rakennetulla alueella. Maan sisälle on rakennettu infraa välillä todella paljon. Työn loppuun viemiseksi täytyy keksiä luovia ja toimivia ratkaisuja. Myös kiristyvät turvallisuusmääräykset ja liikenteen ohjaaminen teettävät paljon työtä niin suunnittelussa kuin toteutuksessa. Vaikka kuljemme varmasti etujoukoissa, niin parannettavaa riittää”, sanoo Joose Kojo.

Viimeisimpiä yrityksen hankintoja ovat loppusyksystä käyttöön otetut kaksi Wacker Neusonin 10 tonnin pyöräalustaista EW100-kaivukonetta ja yksi, noin neljä tonnia painava tela-alustainen EZ38. ”Tämä kymmenen tonnin paino ja 2,5 metrin leveys ovat meillä pyöräalustaisellekin ehdottomia ylärajoja. Wackerin valintaan vaikutti se, että tehoa on saatu huomattavan paljon lisää edellisiin malleihin verrattuna. Maahantuojan varaosapolitiikka on toimiva ja huoltokin hyvissä kantimissa. Aika näyttää sitten, miten paketti toimii”, jatkaa Kojo.

Kojon mukaan kuljettajat arvostavat koneiden ohjaamoon kulkua ja runsasta varustelua. Yli 40 kilometrin siirtonopeus takaa taksikoneena olevien koneiden nopean siirtyvyyden työmaalta toiselle. Liikennevirrassa kulkeminen on sujuvaa.

”Teho on uusissa EW100-malleissa noussut tosiaan noin 20 prosenttia. Ennen moottori oli turboahdettu 4,4 litran Deutz, nyt peltien alla on 3,4 litran, turboahdettu 86 kilowatin tehoinen Perkins (Stage IIIB) partikkelisuodattimella. Polttoaineen kulutus on tippunut saman verran kuin teho on noussut”, täydentää Tuomas Järvinen maahantuoja Edeco-Tools Oy:n myynnistä.

”Tela-alustainen EZ38 on varustettu meidän vaatimuksiimme. Siihen on lisätty vastapainoja ja kauhanvarresta on 300 millimetriä pidempi versio. Silti puomi suorana ylävaunua voi vapaasti pyöritellä täydelläkin kauhalla koneen niiaamatta. Hyvät kaivuvoimat olivat myös yksi kriteeri hankinnassa. Sillä voi työskennellä ympäri vuoden eikä vaan kesäsesongin aikaan”, filosofoi Joose Kojo.

”Vastapainoja on lisätty 2 x 150 kiloa. Vakiona sitä on 150 kiloa, joten nyt yhteispaino on 450 kiloa”, lisää Järvinen.

Engconin kauhanpyörittäjäkin on mallia EC05, jota käytetään aina seitsemän tonnin koneisiin asti. Konetta kuljettaa Juha Kojo. Mies arvostaa erityisesti koneen tilavaa ohjaamoa.

EZ38-koneessa moottori on ohjaamon sivulla, joten ohjaamon sisämitat ovat useaa kilpailijaa suuremmat.

Lue myös: Wacker Neuson EW100 – Hallinta yksinkertaistettu

Lue seuraavaksi