Uutiset

Työkoneet

Maailman suurin seulakauha

Vapon Remu WL 600 -seulakauhaa käyttää urakoitsija Ari Islander. Kauha on ollut käytössä viisi vuotta. Mikko Turunen on työskennellyt kaksi vuotta Islanderin Volvo L110 E-pyöräkuormaimella, jossa on pääasiassa kiinni tämä Remu-seulakauha. ”Ehkä hieman painavan puoleinen tuo kauha on tähän peruskoneeseen, mutta hyvin työ kuitenkin käy. Keskimäärin tuurissa tulee seulotuksi reilut 1 000 mottia turvetta, mutta määrä riippuu paljon turpeen laadusta. Paljon pikkupuuta sisältävä turve on hidasta seuloa, mutta märkyys ei haittaa mitään. Hyvästä tavarasta seuloo autokuorman, eli 120 mottia 20 minuutissa.”

”Näin kesäaikaan seulomme kahdessa vuorossa, mutta sesonkiaikaan talvella kone pyörii lähes ympäri vuorokauden. Olemme käyneet seulomassa varsin laajalla alueella: Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa sekä Etelä- ja Pohjois-Savossa. Käyttöön nähden seulakauhassa on ollut hyvin vähän ongelmia. Kauhassa oli viime talveen asti oma keskusvoitelu, mutta sen toiminnassa oli puutteita ja se muutettiin prässirasvaukseksi. Nipat on kuitenkin keskitetty kahteen pisteeseen, joihin painetaan rasvaa kerran tuurissa, joten homma on kohtuullisen helppo”, kertoo Turunen.

Huoltoystävällinen rakenne

Remu-seulakauhojen toiminta perustuu Remun kehittämiin pyöriviin teriin ja erityisiin puhdistuskampoihin, joiden ansiosta seula ei tukkeudu, vaikka materiaali olisi kosteaa ja tarttuvaa. Teriä voidaan ajaa molempiin suuntiin, jolloin materiaali liikkuu edes takaisin eikä pakkaudu kauhan seinämiin.

Kaksoisakselirakenne vähentää laakerointiin kohdistuvaa rasitusta, mikä pitää huoltotarpeet vähäisinä.” Kovametalliteriä on myös mahdollista kunnostaa hitsaamalla, sillä hitsauspuikkoja on saatavana 600–1100 brinellin kovuudella ja tarvitessa tätäkin kovempina”, kertoo myyntipäällikkö Tuomo Lehtovirta Remu Oy:stä.

”Urakoitsija voi tasata työtä hiljaiselle ajalle kunnostamalla itse terät ja saada näin hyvän tuntipalkan tuolle ajalle. Vähän kuluttavilla materiaaleilla, kuten turpeella terät ovat erittäin pitkäikäiset, mutta kiviainekset – etenkin kvartsipitoinen aines – kuluttavat teriä enemmän. Hitsaus kannattaa tehdä, kun terät ovat kuluneet noin 10 mm. Terät voidaan kunnostaa 3-4 kertaa ennen kuin ne ovat niin kuluneet, että ne on vaihdettava uusiin. Akseliston ulko-osa, ’hiha’ on vaihdettavissa erikseen, mikä vähentää kulutusosakustannuksia.”

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi