Uutiset

Työkoneet

Maailman ensimmäinen Volvo Smart Connect -kaivukone

Vuoden 2021 alussa Volvo CE kertoi kehittäneensä Volvo Smart Connect -ratkaisun. Uusi tehdaslisävaruste mahdollistaa eri valmistajien kallistuvien kauhanpyörittäjien yhdistämisen suoraan koneeseen. Sen avulla ohjataan kauhanpyörittäjiä ja integroidutaan Volvon Dig Assist -koneohjausjärjestelmään.

Samaan aikaan kun Volvo Smart Connect julkistettiin, Engon ilmoitti sovittaneensa DC2-ohjausjärjestelmänsä siihen engcon Machine Link (eML) -lisävarusteen avulla. Sen ansiosta Engconin kauhanpyörittäjä ja DC2-ohjausjärjestelmä voidaan liittää plug & play -tyyppisesti. Ratkaisu on saatavilla nyt ensimmäiseksi Volvon päivitettyihin EC250E- ja EC300E-malleihin.

Tämän integrointiratkaisun käyttöönotto etenee vauhdilla, ja Volvon ruotsalainen jälleenmyyjä Swecon on nyt asentanut kauhanpyörittäjän maailman ensimmäiseen Smart Connect -kaivukoneeseen, Tingsholmens Entreprenadin tilaamaan EC250E:hen. Kaivukone varustettiin Engconin turvallisella ja automaattisella EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmällä ja EC-Oililla varustellulla EC226-kauhanpyörittäjällä.

”Meillä on yrityksessä viisi kaivukonetta, joista neljässä on Engcon. Viides kone, joka on varustettu muunmerkkisellä laitteella, vaihdetaan nyt uuteen Volvo EC250:een, jossa on Engconin kauhanpyörittäjä”, Tingsholmens Entreprenadin osaomistaja Elias Svensson kertoo.

Hyvät kokemukset

Elias kertoo, että hänellä ja hänen serkullaan ja yrityksen toisella omistajalla John Svenssonilla on vain hyviä kokemuksia Engconista, joten merkin valinta uuteen EC250E-koneeseen oli helppo.

”Engcon on mielestäni kauhanpyörittäjien Rolls Royce käyttövarmuutensa ansiosta. Olemme kokeilleet myös muita merkkejä, mutta ne eivät ole toimineet yhtä hyvin, joten vaihdamme nyt pois koneen, jossa ei ole Engconin rototilttiä.”

Eliaksen uusi EC250E varusteltiin Sweconin varustelupajalla Jönköpingissä, ja hän oli paikalla, kun kaivukone rullasi ensi kertaa ulos pajalta.

”Kone näyttää todella mahtavalta, Elias sanoo katsellessaan valmista lopputulosta eli uutuuttaan kiiltävää Volvo EC250E:tä, joka on varusteltu täydellisesti Engconin automaattisella pikakiinnikkeellä, kauhanpyörittäjällä, Leica Geosystemsin 3D-koneohjausjärjestelmällä, keskusvoitelulla jne.

Ensimmäisenä uutta EC250E-konetta odottaa mittava työmaa Ruotsin Habossa, jossa sitä tullaan käyttämään pengerrys- ja vesihuoltotöissä.

”Uuden koneen saaminen on aina upeaa, ja tällä kertaa on aivan erityisen mukavaa iskeä kauha maahan”, Elias Svensson sanoo.


Lue seuraavaksi