Uutiset

Työkoneet

Engcon ja Volvo maailmanlaajuiseen yhteistyöhön

Vuonna 2020 Engcon ja Volvo käynnistivät yhteisen hankkeen Engconin eML:ään (engcon Machine Link) ja Volvo Smart Connectiin liittyen. Se on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että ensimmäiset yhteensopivat kaivukoneet eli päivitetyt EC250 E- ja EC300 E -mallit tulevat markkinoille ja Volvon sekä Engconin tulevien asiakkaiden saataville vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Hanke on lähtölaukaus Volvo Construction Equipmentin ja Engconin solmimalle maailmanlaajuiselle yhteistyösopimukselle, jonka tavoitteena on tarjota valmiiksi yhteensopivia koneita, joihin Engconin kallistuva kauhanpyörittäjä ja turvalliset pikakiinnikkeet voidaan integroida.

eML (engcon Machine Link) on Engconin ratkaisu, joka yhdessä Volvo Smart Connectin kanssa mahdollistaa sen, että Engconin kauhanpyörittäjästä tulee käytännöllisesti katsoen integroitu osa kaivukonetta. Älykkään rajapinnan ansiosta Engconin ohjausjärjestelmä voi viestiä koneen tietokoneen kanssa kauhanpyörittäjän ohjausta varten ja integroituakseen Volvon kehittämään Dig Assist koneohjausjärjestelmään.

”Tämän älykkään ratkaisun avulla Engconin kauhanpyörittäjä voi olla käytännössä täysin integroitu osa konetta, mikä antaa monia etuja: ajan säästö asennuksessa, CE-merkinnän säilyminen ja suora integrointi Volvo Dig Assistiin vain muutamia mainitakseni. Asiakkaat voivat näin saada täysin integroidun ratkaisun, jossa keskipisteenä ovat asiakkaan saama hyöty ja kokemus”, kertoo Fredrik Eklind, joka työskentelee tuotevastaavana Engcon Control Systemsillä.

Yhteinen asiakas keskipisteessä

eML on ratkaisu, joka mahdollistaa, että Engconin oma DC2-ohjausjärjestelmä kommunikoi ja jakaa tietoa koneen OEM-tietokoneen ja koneohjausjärjestelmän kanssa. Kommunikointi tapahtuu CAN-väylän (Controller Area Network) kautta, joten tieto voidaan sekä lähettää että vastaanottaa turvallisesti ja nopeasti – kaikki tapahtuu yksinkertaisen, sähköisen rakenteen avulla.

”Tiivis yhteistyö ja monet edistykselliset ratkaisut, sekä kauhanpyörittäjän, koneen ja koneohjausjärjestelmän integrointi, mahdollistavat yhdessä entistä paremman kokonaiskokemuksen, jossa keskipisteessä on yhteinen asiakkaamme”, Fredrik Eklind jatkaa.

Integrointi ulottuu niin pitkälle, että Dig Assist -koneohjausjärjestelmän seuraavan päivityksen myötä asiakas näkee järjestelmän graafisesta käyttöliittymästä selvästi, että koneeseen on kytketty Engcon, sillä siinä on Engconin tunnusvärit. Päivitys tuo Engconin mukaan käyttöön myös muita älykkäitä ja asiakkaalle lisäarvoa tuottavia toimintoja, jotka liittyvät tiedonvaihtoon Volvo Dig Assistin ja Engconin DC2-ohjausjärjestelmän välillä.

”Koneohjaus on nykyään merkittävä työkalu kaivukoneiden käyttäjille, samoin kuin myös kallistuva kauhanpyörittäjä. Niiden yhdistäminen niin, että ne vaihtavat keskenään tietoja, mahdollistaa sen, että asiakas saa kaikki hyödyt irti kummastakin työlaitteesta”, Fredrik Eklind kertoo.

”Volvon ja Engconin välinen hanke ja tiivis yhteistyö jatkuvat edelleen. Tarkoituksena on, että vuonna 2021 yhä useammat Volvon konemallit lanseerataan Volvo Smart Connect -optiolla ja että jatkamme yhdessä älykkäiden ja integroitujen ratkaisujen kehittämistä”, Fredrik Eklind lopettaa.

Lue myös: Rototilt yhteistyöhön Volvo CE:n kanssa.


Lue seuraavaksi