Uutiset

Työkoneet

LM Trac nimesi valtuutetut huoltopisteet

J. Mustaniemi on LM Tracin valtuutettu huoltopiste, yksi yli kymmenestä.

Raumalainen LM Trac solmi kiinteistötraktoriensa huoltoliikesopimukset yli kymmenen luotettavan ja osaavan huoltoliikkeen kanssa ympäri Suomea. Valtuutetut huoltoliikkeet sijaitsevat kattavasti eri puolilla maata, jolloin käyttäjillä on aina LM Tracin tunteva huoltoliike kohtuullisen etäisyyden päässä. ”Varaosat toimitamme nopeasti suoraan tehtaaltamme Raumalta ja meiltä saa myös nopeasti tietoa ja tukea huoltotoimintaan”, lupaa LM Tracia valmistavan Lai-Mu Oy:n toimitusjohtaja Arto Sunila.

Konehuolto J. Mustaniemi Ky

Yksi valtuutuksen saaneista liikkeistä on porilainen Konehuolto J. Mustaniemi Ky, joka on tehnyt traktorien ja kiinteistöhuoltokoneiden huoltoja jo yli 20 vuoden ajan. Yrityksen vetovastuu on siirtynyt toiselle sukupolvelle ja nyt Juha Mustaniemi vastaa viiden hengen yrityksen toiminnasta. ”Aloitimme traktoreista ja maatalouskoneista. Nyt kaupunkikoneiden eli erilaisten kiinteistötraktoreiden osuus on kasvanut suurimmaksi”, Juha Mustaniemi sanoo.

Muutamassa vuosikymmenessä traktorit ja muut työkoneet ovat kehittyneet huimaa vauhtia. Erilaisten sähköisten järjestelmien määrä on kasvanut ja vaativat omaa osaamistaan. ”Pari talvea sitten meillä oli huollossa 1958-mallinen Fordson Dexta. Sitä oli vaihteeksi ilo huoltaa, kun ei tarvinnut miettiä sähköjen toimivuutta”, Mustaniemi naurahtaa.

J. Mustaniemellä on käytössä kolme huoltoautoa, mutta suurin osa koneista pyritään huoltamaan omassa hallissa, jolloin varaosat ja työkalut ovat helposti saatavilla.

Pitkä historia LM Tracin kanssa

J. Mustaniemi on huoltanut LM Traceja niiden alkuajoista lähtien ja yhteistyötä valmistaja Lai-Mu Oy:n kanssa on ollut jo sitä ennenkin. ”Isä oli mukana, kun Lai-Mu aloitti traktorien hyttien valmistusta ja asennusta. Silloin kuulemma asennusmieheltä kului Stahlvillen räikkä viikossa, kun pultattiin hyttejä kiinni traktoreihin. Yhteistyötä on tehty siitä lähtien”, Juha Mustaniemi muistelee.

Mustaniemi kiittelee yhteistyötä Lai-Mun kanssa. Perinteistä Pori–Rauma-vastakkainasettelua ei työasioissa tunneta. ”Se tuo selkeitä etuja, kun tehdas on kotimainen ja vielä noin lähellä. Varaosat tulevat nopeasti ja neuvontaa saa tarvittaessa. Joskus on tehtaan kaveri käynyt paikan päälläkin auttamassa”, kiittelee Mustaniemi.

Lue seuraavaksi