Uutiset

Työkoneet

Liikennevirasto on nyt Väylä

Liikennehallinnon uudistukset astuivat voimaan 1.12019. Liikennevirasto on nyt Väylävirasto. Virastosta ensisijaisesti käytettävä nimi on Väylä.

Väylä keskittyy tie-, rata- ja meriliikenneverkon suunnitteluun, kehittämiseen ja kunnossapitoon. Vastaamme osaltamme myös liikenteen ja maankäytön yhteensovittamisesta sekä liikenteenohjauksen ja talvimerenkulun järjestämisestä.

Väylän pääjohtajana jatkaa Kari Wihlman. Väylässä työskentelee 400 asiantuntijaa, mutta investointihankkeiden, suunnittelun ja kunnossapidon kautta työllistyy välillisesti yli 12 000 henkeä. Viraston vuosibudjetti on kaksi miljardia euroa ja sen vastuulla on yli 20 miljardin väyläomaisuus.

Väylä tekee tiivistä yhteistyötä liikenteen eri toimijoiden kanssa. Tänään 1.1.2019 aloittaa toimintansa kaikkien kulkumuotojen liikenteenohjauksesta vastaava yhtiö Traffic Management Finland Group. Samoin tänään toimintansa aloittaa toimintansa uusi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, joka vastaa muun muassa liikenteen luvista, pätevyyksistä ja valvonnasta. Alueelliset ELY-keskukset vastaavat Väylän ohjaamina maantieliikenteen sujuvuudesta ja turvallisuudesta sekä muun muassa kunnossapidosta alueillaan. 

Kansalaisen palautekanavat ennallaan

Liikenneväyliin liittyvää palautetta voi antaa seuraavasti:

– Kiireelliset palautteet tien kunnosta tai liikenteen ongelmista 24/7: Tienkäyttäjän linja 0200 2100 (palvelun tuottaa Traffic Management Finland Group)

– Liikenteen asiakaspalveluun voit antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kehitysehdotuksia ja tehdä ilmoituksia maanteihin, rata- ja vesiväyliin liittyen.
Yhteydenotot verkossa https://liikenne.palautevayla.fi/ tai numeroon 0295 020 600 (palvelun tuottaa ELY-keskus).

Lue seuraavaksi