Uutiset

Työkoneet

Liebherr kaikkien aikojen ennätykseensä

Saksalainen monialayritys Liebherr Group ilmoittaa tehneensä päättyneellä tilikaudella kaikkien aikojen ennätystuloksensa. Liikevaihtoa kertyi vuonna 2017 yhteensä 9 845 miljoonaa euroa, missä kasvua edelliskauteen verrattuna on peräti 9,3 prosenttia. Tulokseksi konserni ilmoittaa 331 miljoonaa euroa (+11 %) Täksi vuodeksi odotetaan taas uutta ennätystä.

Päättyneellä, vuoden 2017 tilikaudella Liebherr esitteli runsaasti uusia konemalleja.Muun muassa uudet teleskooppikurottajat ja pyöräkuormaajat L 514 ja L 518 stereoloader näkivät päivänvalon. Myös kaivukone R 936 kuului viime tilikauden uutuusmalleihin.

Maarakennus- ja kaivossektori vastaavat suurinta osaa koko kakusta 6 182 miljoonan euron myynnillä. Ne kasvoivat prosentuaalisesti koko konsernia enemmän eli 14,5 prosenttia. Muiden alojen kuten laivanostureiden, lentokoneteollisuuden, työstökoneiden, automaatiojärjestelmien ym. osuus oli 3 663 miljoonaa euroa, jossa kasvua 1,5

Isolde ja Willi Liebherr luotsasivat isänsä perustamaa jättiyritystä hyvään tulokseen viime vuonna.

prosenttia. Kasvu läntisessä Euroopassa oli vahvaa. Etenkin Liebherrin ennestään vahvoilla alueilla Saksassa ja Ranskassa nähtiin erittäin suurta kysynnän kasvua, etenkin maarakennuskoneissa. Myös Venäjällä, Lähi-Idässä, Australiassa ja Amerikassa kasvukäyrä osoitti ylöspäin, mutta Lähi-Idässä ja Afrikassa kirjattiin edellisvuotta heikompi tulos.

Kohentunut myynti merkitsi myös lisää työpaikkoja. Liebherr Group ilmoittaa kokonaisvahvuudeksi 43 869 työntekijää. Luku sisältää edellisen tilikauden 1 561 uutta työpaikkaa. Investointien rahallinen arvo oli 2017-tilikaudella 749 miljoonaa euroa. Uusia tehtaita Liebherr avasi Intiaan (Aurangabad), Ranskaan ( Rognac) ja Venäjälle (Kuzbass). Kolmeen Saksan tehtaaseen tehtiin laajennus (Biberach, Ochsenhausen ja Oberopfingen). Etenkin maarakennus- ja kaivossektorin tilauskirjat pullistelevat kuluvalle vuodelle ja siksi odotukset uuteen ennätykseen ovat korkealla.

Vesille nosturin mieli. Offshore HLC295000-jättinosturin kehitystyö saatiin päätökseen.

Viime vuoden kohokohtiin kuului ehdottomasti jättinosturin HLC295000 kehitystyön loppuun saattaminen. Laivaan asennettava jättinosturi palvelee muun muassa merellä tuulivoimaloiden pystyttäjiä. Myös öljy- ja kaasusektorista odotetaan sille asiakaskuntaa. Kyseessä on Liebherrin suurin koskaan valmistama nosturi 5 000 tonnin nostokyvyllä ja 170 metrin nostokorkeudella.

Lue myös: Kasvavaa konevalmistusta Alppien helmassa ja VM Suomalainen Oy – Uusin omistajin, omalla kalustolla.

Lue seuraavaksi