Uutiset

Työkoneet

Lepaa 2018: Rohkeasti rinteeseen

Hautala Service oy:n valikoimissa Lepaalla oli useita uutuuksia. Hydrostaattisella voimansiirrolla (0–10,5 km/h) varustettu, 280 kiloa painava AS 920 Sherpa 2WD omaa valmistajan mukaan erittäin hyvän leikkuutehon. Sen luvataan selviävän jopa 1,5 metrin korkuisesta heinikosta ja seassa saa olla pajukkoakin. Ristikkoterällä 900 millimetrin kaistaa leikkaava leikkuulaite on auki edestä ja takaa, joten se ei tukkeudu helposti. Painopiste on alhaalla, mikä antaa turvallisuutta jyrkkiinkin luiskiin. Moottorina on kaksipyttyinen ja bensiinikäyttöinen B&S (22,4 hv/16,5 kW). Valmistaja lupaa työtehoksi 6 500–9 450 neliömetriä tunnissa. Puikoissa Joel Hautala.

Toinen mielenkiintoinen uutuus on niin ikään rinne- ja luiska-ajoon tarkoitettu AS 1040 YAK 4WD, jonka voimansiirtona on hydrostaattinen neliveto. Koneen erikoisuus on akselien välissä oleva kelamurskain, joka ei valmistajan mukaan säiky vahvempaakaan kasvustoa. Y-mallisia teriä on rummulla 56 kappaletta. Murskattu jäte puhalletaan taakse. Painopiste on alhaalla ja etenemistä helpottaa vakiona oleva tasauspyörästön lukko. Kaksisylinterinen bensiinimoottori on B&S Vanguard (23 hv/17 kW). Laite painaa 335 kiloa ja leikkuutehoksi annetaan 6 800 neliömetriä tunnissa. Molemmissa leikkureissa leikkuukorkeus ja terännosto ovat säädettävissä yhdellä vivulla.

Kolmas uutuus oli akkukäyttöinen TSM Aria 240 Super -taajamaimuri. Se on tarkoitettu puistojen, parkkitalojen, teollisuushallien yms. puhtaanapitoon. Itsekulkevalla imurilla hoituu valmistajan mukaan niin koirien jätösten kuin juomapullojenkin imurointi. Jätteet menevät laitteen takaosan astiaan ja suoraan vaihdettavaan, 240 litran vetoiseen jätesäkkiin. Suodattimen puhdistus hoituu automaattisesti paineilman avulla. Kaksinkertainen desinfiointijärjestelmä pitää sisällään suihkutuksen niin imusuuttimelle kuin säiliöön. Lisävarusteena saa myös Ariamatic Follow Me -toiminnan. Imuri seuraa kuljettajaa sopivan matkan päässä ilman, että imuria tarvitsee ”taluttaa”. Toinen käsi on tällöin vapaana, kun toinen ohjaa imuletkua. Laite painaa ilman akkuja 330 kiloa. Letkun varressa Jarmo Pahikkala.

Lue seuraavaksi