Uutiset

Työkoneet

Lepaa 2018: Pitkää luiskaa

Hyvinkään Tieluiska oy oli tuonut Lepaalle näytille yhden Gradall-erikoiskoneensa. Tela-alustainen XL5200 V on uusinta Stage IV -päästövaiheen mallistoa. Volvon moottorilla ja 10,3 metriin ulottuvalla teleskooppipuomilla varustettuna työpaino on noin 25 tonnia.

”Omassa kalustossamme on noin 20 Gradall-konetta. Edustamme Gradallia kotimaan lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Venäjällä. Vuodessa varustelemme 5–10 konetta

Myyntijohtaja Riku Yliniemi (Hyvinkään Tieluiska oy) oli tuonut Lepaalle Gradall-luiskakoneen. Yritys työskentelee omilla koneillaan ja myös tuo maahan näitä amerikkalaisia erikoiskoneita, sekä edustaa niitä Pohjoismaissa ja Venäjällä.

asiakkaillemme. Varustelusta on tullut yhä tärkeämpi osa Gradall-liiketoimintaa. Pohjoismaissa vaaditaan koneilta monipuolisuutta. Kunnalliselta puolelta on nyt tullut uusimpana vaatimuksena 3D-laitteet Gradalleihinkin”, kertoi myyntijohtaja Riku Yliniemi.

”Suosituin ja myydyin malli on pyöräalustainen 20-tonninen, joka useimmiten tekee luiskaa tasaiselta pinnalta. Pitkissä luiskissa käytetään usein tela-alustaista luiskan takareunassa ja pyöräalustainen työskentelee etureunassa.”

”Infrarakentamisessa ei Suomessa juuri muita Gradall-käyttäjiä meidän lisäksemme ole. Olemme myyneet Suomeen koneita esimerkiksi terästeollisuuteen, tunnelirakentamiseen ja kaivosteollisuuteen. Kaivossektorikin tuntuisi nyt olevan pitkästä aikaa myötätuulessa”, lisää Yliniemi.

Hyvinkään Tieluiskan pitkä, yli kaksi vuotta jatkunut projekti Hamina-Vaalimaa-moottoritietyömaalla on loppusuoralla. Parhaimmillaan työmaalla oli kymmenkunta konetta samaan aikaan töissä. Yritys vastasi YIT:lle moottoritietyömaan (HAVA E18) viimeistelytöistä. Alla muutama kuva työmaalta.

Lue seuraavaksi