Uutiset

Työkoneet

Leguan 190 -henkilönostin arboristienkin suosiossa

Avant Tecno -konsernin tytäryhtiö Leguan Lifts kertoo selvinneensä pandemian haasteista ja on esitellyt päivityksen menestyneimpään henkilönostinmalliinsa.

Viimeisen viiden vuoden aikana Leguan Lifts on investoinut tuotekehitykseen ja tuotevalikoiman täydelliseen uudelleenrakentamiseen. Uusien mallien esittelyn myötä yhtiö on keskittynyt myynti- ja jakelukanaviensa vahvistamiseen niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin, minkä myötä yritys on vahvassa kasvussa. Liikevaihdosta jo yli 70 prosenttia tulee viennistä ja entistä nopeampaa kasvua on odotettavissa vielä erityisesti Pohjois-Amerikan suunnalta.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä yhtiön nopeassa kasvussa on ollut Leguan 190 -henkilönostimen menestys. Nostimen maastokelpoisuus, korkea maavara ja suuri sivu-ulottuma ovat valmistajan mukaan vertaansa vailla. Nostin on erityisen suosittu puunhoitoalalla, josta onkin tullut yhtiön nopeimmin kasvava markkinasegmentti. ”Asiakkaat arvostavat itsekulkevan tela-alustaisen nostimen etenemiskykyä haastavissakin kohteissa ja markkinoiden parhaita turvallisuusominaisuuksia”, kerrotaan Leguan Liftsiltä.

Leguan 190:n menestys sai jatkoa vuonna 2019, kun Leguan esitteli markkinoiden helppokäyttöisimmän joystick-ohjattavan itsekulkevan henkilönostimen 135 NEO:n.

”Kaikki kuitenkin muuttui vuosi sitten keväällä, kun kansainvälinen matkustaminen maiden välillä seisahtui ja näyttelytapahtumat peruttiin. Määrätietoinen toiminta auttoi Leguan Liftsiä selviytymään uudessa ja haastavassa liiketoimintaympäristössä”, kertoo Leguan Liftsin myynti- ja markkinointijohtaja Jori Mylläri.

”Pandemian alettua veimme läpi jo pitkään valmistellun brändiuudistuksen, ja samalla kehitimme uusia digitaalisen markkinoinnin työkaluja jälleenmyyjäverkostoa tukeaksemme. Lisäksi suunnittelimme nopeasti täysin uuden virtuaalisen tuote- ja huoltokoulutusohjelman”, jatkaa Mylläri.

Kun Leguan 190 esiteltiin vuosi sitten Pohjois-Amerikassa, malliin tehtiin erityinen arboristipäivitys, joka pohjautuu puunhoitoalalla työskenteleviltä asiakkailta kerättyyn palautteeseen. Uusi päivitetty versio esiteltiin kotimaassa myöhemmin vuoden 2021 aikana. Päivitetyssä versiossa koneen alempien hallintalaitteiden ja puomiston hydraulisten komponenttien suojausta on parannettu, jotta putoavat puunoksat eivät pääse vahingoittamaan niitä.

Lisäksi Leguan 190 varusteltiin älykkäällä huoltonäytöllä, joka antaa käyttäjälle hyödyllistä tietoa koneen tilasta, helpottaa vianmääritystä ja parantaa myynnin jälkeistä tukea. Uusi huoltonäyttö on valmistajan mukaan suunniteltu käyttäjien kannalta mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Se kertoo perinteisen numeerisen datan lisäksi paljon tietoa koneen tilasta selkokielisessä tekstimuodossa.

Leguan Liftsin mukaan huoltonäytön vastaanotto on valmistajan mukaan ollut positiivinen, sillä se vähentää käytön aikana tarvittavaa tukea ja helpottaa koneen huoltotoimintaa.

”Seuraavien vuosien aikana Leguan Lifts tekee suuria investointeja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen, mikä mahdollistaa nopeamman markkinaosuuksien kasvattamisen. Samanaikaisesti jatkamme tuotekehitysinvestointeja lanseeratakseen uutuusmalleja myös lähivuosina”, lopettaa Mylläri.


Lue seuraavaksi