Uutiset

Yleinen

Avant-kiertue esitteli uusia lisälaitteita

Avant Roadshow 2021 kiersi seitsemällä paikkakunnalla elokuussa. Karavaani kulki ketterästi ja tarjosi vierailijoille laajan kattauksen suomalaista menestystarinaa. Avant on käsite meillä täällä Suomessa, mutta valtaosa tuotannosta lähtee tänä päivänä Ylöjärveltä vientiin ympäri maailmaa. Alla muutamia poimintoja Avantin uusimmista työlaitteista, joita on tarjolla kaikkiaan jo yli 200 erilaista.

Kiertueella esittelijänä toimineen Jarkko Bambergin (yläkuva) mukaan keskimääräisesti kotimainen Avant-asiakas hankkii kaupantekohetkellä ainakin yhden kauhan ja trukkihaarukat. Valikoimaa täydennetään sitten myöhemmin tarpeiden mukaan. Keskimäärin Avantin omistajalla on 5–10 työlaitetta.

Uusi pensasleikkuri on nimensä mukaisesti tarkoitettu ensisijaisesti pensasaidan leikkaamiseen, mutta käy toki muullekin kasvustolle. Kolme hydrauliikkamoottoria pyörittää kolmea, neljällä terällä varustettua akselia. Yksi pyörii eri suuntaan kuin kaksi muuta. Terät (12 kpl) on asennettu eri korkeuksille, jonka ansiosta saadaan Avantin mukaan siisti ja tasainen leikkuujälki. Terät leikkaavat aidan pieneksi silpuksi, jota ei välttämättä tarvitse kerätä. Leikkurilla voidaan työskennellä sekä pysty- että vaakatasossa. Työleveys on 1 300 ja kokonaisleveys 1 470 millimetriä. Laite painaa 200 kilogrammaa.
Avanteissa S30-sivupuomeihin asennettavan pensasleikkurin kanssa suositellaan 180 kilogramman painoisia lisäpainoja peruskoneen taakse vastakkaiselle sivulle. Hydraulisessa sivupuomissa on metrin siirtoliike. Siihen voidaan kiinnittää kaikki Avantin S30-kiinnityksellä varustetut työlaitteet. Kuvissa puomi ja leikkuri ovat kiinni suurimmassa Avant 860i -pienkuormaajassa, joka kiertueella oli varustettu uudella ohjaamolla. Se tarjoaa ohuiden pystypalkkiensa ansiosta hyvän näkyvyyden eteen työlaitteelle sekä myös muihin ilmansuuntiin.
Uudella aidanalusleikkurilla voidaan niittää kasvustoja aidantolppien, puiden ym. esteiden ympäriltä sekä myös vaikkapa reunakaiteiden alta. Avantin mukaan sillä on helppo pitää siistinä myös tienpenkat sekä seinien ja reunakivien vierustat. Leikkurin osuessa aidantolppaan ym. rungon ja leikkuupään väliin asennettu vetojousi vetää leikkuupäätä takaisinpäin. Leikkuu jatkuu keskeytyksettä tolppa kiertäen. Leikkuupäässä on myös neljään asentoon säädettävissä oleva pystysuuntainen kellunta. Leikkuu hoituu kahdella terällä. Koko runkoa kiertää suojaava kumipuskuri. Työleveys on 704 ja minimi leikkuukorkeus 60 millimetriä. Laite painaa 122 kilogrammaa.
Uudehkoihin työlaitteisiin kuuluu myös maankunnostaja, jolla epätasaiset pihat, nurmikon pohjat ym. saadaan muokattua ja tasattua. Sen 1 480 millimetriä leveä jyrsimen rumpu on varustettu kulutusteräksestä valmistetuilla piikeillä. Pyörimissuunta on vastapäivään kulkusuuntaa nähden eli peruskoneella ajetaan eteenpäin. Laitteessa on kaksi tukipyörää ja sivuttaiskääntö on 30 astetta molempiin suuntiin. Valittavana on joko mekaaninen tai hydraulinen kääntö. Laite painaa 315 kilogrammaa.


Lue seuraavaksi