Uutiset

Työkoneet

Monipuoliset ATI-tuotteet sekä sopimusvalmistukset JokioisiltaATI-Teräs Oy on Jokioisissa toimiva vuonna 1988 perustettu metallialan perheyritys, joka on tunnettu laadukkaasta omasta tuotevalikoimasta sekä monipuolisesta teräsalan sopimustuotannostaan. ATI-Teräksen tunnetuimpia tuotteita ovat Hieta-Heikki-hiekoituskauhat sekä ATI-tuotemerkillä valmistetut hiekoittimet, hiekoitinvaunut, tielanat, perälevyt, maansiirtovaunut, peltomopot, monitoimikourat sekä erittäin monikäyttöiset kääntyväaisaiset perävaunut.

ATI-Teräksellä on yrityksen koko historian ajan panostettu voimakkaasti suunnittelupuolen osaamiseen sekä käyttäjäystävällisten ja kustannustehokkaiden tuotteiden valmistukseen. Insinööritaidon osaaminen siirretäänkin toimitusjohtaja Mika Juvankosken johdolla toimiviin materiaalivalintoihin ja nykyaikaiseen tuotantoprosessiin, jonka laadukkuus varmistetaan modernilla konekannalla. Omaa kieltään ATI-Teräksen investointien voimakkuudesta kertoo viime vuonna avattu uusi hitsausasema, jossa pystytään käsittelemään jopa 10 metrin pituisia ja 10 tonnin painoisia kappaleita.

Kuin itselle tekisi

ATI-Teräksen tuotteissa suunnittelun, materiaalivalintojen ja tuotannon laadukkuus varmistetaan perusteellisilla testaustoiminnoilla.

”Osaamme kokemuksen kautta arvioida kaikki tuotteiden mahdolliset kriittiset kohdat kestävyyden kannalta, ja näihin panostetaan voimakkaasti. Käytämme rasitusmittauksissa esimerkiksi erittäin tarkkoja venymäliuska-antureita, joiden antaman tietoa käytämme materiaalivalintoihin, ja näin varmistamme tuotteiden kestävyyden vaativissa olosuhteissa. Toimintaperiaatteenamme onkin oikeiden materiaalien käyttö oikeissa kohteissa. Työn laatu varmistetaan nykyaikaisella robottihitsauksella, jota täydennetään tarvittaessa ammattitaitoisella käsihitsaukselle”, tiivistää Juvankoski.

Hiekoituksen erikoisosaaja

Monipuoliset hiekoittimet ovat kuuluneet ATI-Teräksen tuotevalikoimaan jo 1990-luvulta, ja Hieta-Heikki-hiekoituskauhoja sekä itselastaavia ATI-kauhahiekoittimia ja ATI-hiekoitusvaunuja on kehitetty jatkuvasti asiakaskunnan toiveiden mukaisesti.

Toimintavarmoja ATI-hiekoitusvaunuja on saatavana monissa kokoluokissa aina 12 kuution säiliöön saakka. Lähes huoltovapaat vaunut ovat myös varusteltavissa tarkoin omien tehtävien mukaisesti.

”Hiekoitustehtävissä peruskoneiden kokoluokka on jatkuvassa kasvussa ja myös meidän tuoteperheemme on kehittynyt vaatimusten mukaisesti vuosikymmenten aikana. Esimerkiksi Hieta-Heikki-kauhojen säiliön maksimikoko on 1 200 litraa, ATI-kauhahiekoittimen 3 000 litraa ja ATI-hiekoitusvaunuja on saatavana jopa 12 kuution kokoluokassa. Myös varustelun määrä on kasvanut vaatimusten mukaan, ja lisävarusteilla tuotteet saa räätälöityä hyvin tarkoin omien työtehtävien mukaisiksi. Hiekoittimissa ei myöskään ole kuluvia tai rasvattavia osia, mikä tekee tuotteista toimintavarmoja sekä käytännössä huoltovapaita”, Juvankoski korostaa.

ATI-Perälevyssä terän kallistus eteen/taakse on vakio-ominaisuus.  
 Lisävarusteena on saatavissa erillinen kovametallirouhintaterä perälevyn eteen sekä painatussylinteri.

Kääntyväaisaiset perävaunut valtaavat alaa

Hyvän tuotteen eräs ominaisuus on sen monikäyttöisyys ja soveltuvuus aina uudentyyppisiin työtehtäviin. Toimiva esimerkki tästä on ATI-Teräksen kääntyväaisaisten perävaunujen tuoteperhe, jonka käyttö on laajentunut alkuperäisestä kaivukoneiden apukoneesta esimerkiksi traktorien ja pienkuormaimien kumppaniksi.

”Kääntyväaisaisten perävanujen ketteryys on tehnyt niistä suosittuja maarakennustehtävien lisäksi esimerkiksi kierrätysalalla, infra-alan töissä, haketuksessa, viheralalla sekä maataloudessa. Kokoluokista suosituimmat ovat edelleen 8–10 tonnin kantavuuden vaunut, mutta asiakastoiveiden kautta olemme rakentaneet myös pienempiä ja suurempia vaunuja. Vaunujen vahvuus on yksilöllinen räätälöintimahdollisuus, jossa kattavan vakiovarustelun voi yhdistää käytännöllisiin lisäratkaisuihin. Hardox-kulutusteräksinen pohja, matala kuormauskorkeus, hydraulinen kippi, takalaita, 50 kilometrin nopeusluokka sekä jarrut, led-valot, keskitelin tuoma tasapaino ja aukeava sivulaita kertovat omaa kieltään ATI-perävaunun ominaisuuksien määrästä ja soveltuvuudesta monipuolisiin tehtäviin”, lisää Juvankoski.

Tuotekehitys vauhdissa

Vuosi 2023 oli ATI-Teräkselle hyvä ja yritys jatkaakin samalla voimakkaaseen suunnitteluun ja tuotantoon panostavalla toimintatavallaan.

”Kehitystyömme tuloksena tulemme tänäkin vuonna julkaisemaan uusia, maamme ammattilaisten käyttöön soveltuvia tuotteita. Luonnollisesti kuuntelemme tarkoin asiakaskuntamme kehitystoiveita ja tuotteitamme kehitetään tarvittaessa nopeallakin aikataululla. Esimerkkinä toimivat vaikkapa ATI-vaunujen saatavuus kiinteällä aisalla tai ATI-perälevyn erillinen kovametallirouhintaterä ja painatussylinteri. Kannattaa myös huomioida ATI-Teräksen materiaalien ja tuotteiden vahva kotimaisuustaso, sillä suomalaisia tuotteita suosimalla vaikuttaa suoraan maamme talouteen ja työllisyyteen”, päättää Juvankoski.

ATI-18T –vaunu on suunniteltu ja valmistettu vaativaan käyttöön. Vaunun suunnittelussa on huomioitu raskaan ammattikäytön vaatimukset, unohtamatta kuitenkaan vaunun soveltuvuutta useaan käyttötarkoitukseen.

Lue seuraavaksi