Uutiset

Työkoneet

Kuhmon parasta multaa

Kuhmon Piha- ja Vihertyö Oy on vuonna 1988 perustettu kuhmolainen perheyritys, jonka päätoimialoina ovat piha- ja viherrakentaminen, maanrakennus- ja kunnallistekniikan työt sekä talvisin lumen auraus. Yritys valmistaa myös sekä omaan viherrakentamiseen että myyntiin yritys- ja yksityisasiakkaille multaa suomurasta ja on myös yksi merkittävimmistä metsäkuntan tuottajista Suomessa. 

Cobra seulakauha S3-150 mullan valmistuksessa Kuhmon Piha- ja Vihertyön työmaalla.

Yrityksellä on merkittävä konekanta; neljä pyöräkuormaajaa, kolme kaivukonetta, neljä kuorma-autoa sekä paljon muuta kalustoa ja noin kymmenen hengen ammattilaistiimi vastaamaan jokavuotiseen, aina niin yllätyksellisesti alkavaan, kiireiseen kevään ja kesän sesonkiin.

Metsäkuntan toimittajana Kuhmon Piha- ja Vihertyöllä on esittää varsin vaikuttava referenssilista. Se on toimittanut ja asentanut kuntan mm. Vuokatin hiihtoputkeen (noin 40 000 m2), Paljakan hiihtokeskukseen, Kuhmon Kalevalakylään sekä useisiin yksityisiin ja yrityskohteisiin Etelä-Suomessa.

Multaa Kuhmon Piha- ja Vihertyö valmistaa suomurasta sekoittamalla siihen 30-40 prosenttia silttistä hiekkaa sekä seulomalla kivet, juuret ja oksat pois. Lopputuotteena saadaan erinomaisen laadukasta multaa 0-20 millimetrin jaekoolla. Raaka-aineena yritys käyttää jonkin verran myös peltomultaa. 

Kuhmon Piha- ja Vihertyön toimitusjohtaja Hannu Pulkkinen ja tehokas työpari Cobra – Komatsu.

Aiemmin haasteena oli märän suomuran käsittely ja muunmuassa rumpuseula ei toiminut työssä lainkaan, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Hannu Pulkkinen. ”Kokeilimme myös monia muita ratkaisuja kuten seulakauhoja, mutta ongelmaksi osoittautui kivien rikkoutuminen työprosessissa tai jumiutuminen terien väliin”, hän jatkaa. ”Kun sitten vuonna 2017 Oulun Oikeilla Konepäivillä näin Cernos Oy:n osastolla Cobra-seulakauhan ja tutustuin tarkemmin sen rakenteeseen, huomasin heti, että tässä on kone, joka voisi ratkaista ongelmamme. Kun vielä Cernoksen edustaja Pauli Hyrkäs lupautui tulemaan koneen kanssa Kuhmoon näyttämään, miten se toimii juuri meidän työmaallamme ja meidän materiaalillamme, otin ehdotuksen ilolla vastaan. Koneen toiminta osoittautui odotustemme mukaisesti ja niin löimme kaupat saman tien lukkoon, eikä kertaakaan ole tarvinnut katua sitä päätöstä”, kertoo Hannu päätymistään tyytyväiseksi Cobran omistajaksi.

Cobran kolmirumpuinen S3-150 seulakauha 20 millimetrin jaekoolla on asennettu Komatsu 138 merkkiseen, 14 tonnin kaivukoneeseen.

”Se näyttää olevan ihanteellinen yhdistelmä mullan valmistukseen yrityksemme tarpeisiin”, kertoo Hannu Pulkkinen. Hän toteaa Cobran merkittävimmiksi eduiksi koneen korkean kapasiteetin, noin 300 – 400 kuutiometriä päivässä, lopputuotteen hienon jaekoon ja tasalaatuisuuden sekä kyvyn seuloa kivet pois ilman että niitä rikkoutuu ja pääsee valmiiseen materiaaliin. 

”Kun Hannu tuli tänä keväänä osastollemme Oulun Oikeilla Konepäivillä ja kertoi voivansa toimittaa Cobran ansiosta Kuhmon seudun parasta multaa, tuskin parempaa kiitosta voi yritys työstään saada”, sanoo Cernos Oy:n toimitusjohtaja Perttu Pylväs.

Cernos Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja myy Cobra seulakauhoja kokoluokissa 0,2…6,5 kuutiometriä niin pyöräkuormaajiin, kaivukoneisiin, traktorikaivureihin kuin kurottajiinkin. Monipuolisia Cobra-seulakauhoja on valmistettu jo vuodesta 1993 lähtien ja tyypillisimpiä käyttökohteita ovat mullan valmistus, turpeen seulonta, kaivumaiden uusiokäyttö, saastuneiden maiden käsittely, putkilinjojen täyttö, paakkuuntuneen tai jäätyneen kamin murskaus, biojätteen murskaus ja ilmastus sekä kierrätysmateriaalien ja teollisuusraaka-aineiden käsittely ja jalostus.

Cernos edustaa myös LaBounty purku- ja leikkaustyökaluja Suomessa.

Lue myös: Cernos oy laajentaa omistuspohjaansa

Lue seuraavaksi