Uutiset

Työkoneet

Kubota 130 vuotta

Yksi maailman johtavista kone-ja moottorivalmistajista, Kubota, juhlistaa 130-vuotista taivaltaan nyt huhtikuussa.

Kubotan tarina alkaa vuodesta 1890, jolloin yritys valmisti ensimmäiset rautaputkilinjastot vesilaitokselle. Perustaja Gonshiro Kubota loi näin pohjan yhdelle alallaan maailman johtavalle yritykselle. Toiminta alkoi valimona ja laajeni nopeasti teollisuuden esikuvaksi globaalissa maatalous- ja rakennuskonebisneksessä sekä vesialalla.

Gonshiro Kubota

Aikojen saatossa toiminta laajeni ja kasvoi. Vuonna 1922 alkoi kerosiinillä toimivien moottoreiden valmistus maatalouden käyttöön ja suosio kasvoi. Myöhemmin 1960-luvulla yritys lanseerasi ensimmäiset traktorit markkinoille. Vuonna 1974 valmistui ensimmäiset Kubota-minikaivukoneet.

Vuoteen 1998 mennessä maatalouspuolen konevalikoima oli laajentunut entisestään. Kansainvälistymisen myötä aloitettiin tuotanto ja myyntitoiminta myös Kiinassa. Nykymaailmassa kohdataan paljon haasteita, joihin Kubota tarjoaa ratkaisuja.

Kubotan valikoimasta löytyy koneet niin maatalouteen, maarakennukseen kuin vesihuoltoon. Japanilainen yhtiö on myös johtava diesel- ja bensiinimoottoreiden valmistaja. Näitä moottoreita toimitetaan teollisuuteen, maatalouteen, maarakennukseen ja generaattorisovelluksiin.

Kubota on merkittävä dieselmoottoreiden valmistaja. Diesel International -lehti valitsi vuoden 2019 dieselmoottoriksi Kubota V5009:n.

Lisäksi Kubota kehittämät teknologiset ratkaisut ovat parantaneet ja yksinkertaistaneet käyttäjiensä elämää jo vuosikymmenien ajan
maailmanlaajuisesti.

Kubota on erittäin sitoutunut ympäristönsuojeluun ja auttaa erilaisissa vesi- ja ruokapulakysymyksissä ympäri maailman. Sen valmistamat moottorit, ruohonleikkurit ja maarakennuskoneet sekä muut koneet ja
laitteet edistävät kaupunkien kunnossapitoa, erityisesti ympäristöasiat huomioiden.

Yuichi Kitao

Äskettäin Kubota Corporationin presidentti Yuichi Kitao korosti yrityksen perusarvoja kunnianosoituksena yrityksen perustajalle.

”Meidän täytyy muistaa yrityksemme perustajan periaatte; ilman innovaatiota ei tule kasvua. Kubota-filosofian kaksi pääarvoa ovat – Yksi Kubota ja Sinun puolellasi”, sanoi Kitao.
”Yksi Kubota on usko siihen, että jokainen yrityksemme jäsen on välttämätön ryhmällemme. Ja termi Sinun puolellasi tarkoittaa, että meidän täytyy ymmärtää ja muistaa asiakkaidemme tarpeet ja näkökulmat.”

Tietoja Kubota Corporationista

Kubota Corporation on ollut yksi johtavista maatalouden, ympäristönhoidon ja rakennusalan laitteiden sekä teollisuusmoottoreiden valmistaja vuodesta 1890 lähtien. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Osakassa Japanissa.

Viime vuoden Baumassa Kubota esitteli vaihtoehtoisia polttoaineratkaisujaan. Nestekaasukäyttöinen minikaivukone ja akkukäyttöinen dumpperi muodostivat työparin.

Yrityksellä on toimipisteitä yli 110 maassa Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Kubotan liikevaihto vuonna 2019 oli 17,6 miljardia dollaria. Koneet ovat Kubotan ensisijaisia tuotteita. Lisäksi Kubota valmistaa
myös monipuolisen valikoiman muita tuotteita, mukaan lukien kaupunkien vedensuodatusjärjestelmät, kastelu-, putkisto-, katto- ja asuntorakentamisen tuotteita, sekä suuria maanalaiseen asennukseen sopivia
venttiilejä.

Kubotan slogan ”For Earth, For Life” kertoo yrityksen sitoutumisesta säilyttää maailma luonnollisessa tilassaan. Samalla yrityksen valmistamat tuotteet auttavat tuottamaan maailman kasvavalle väestölle elintärkeitä asioita, kuten vettä ja ruokaa.

Kubota-maarakennuskoneita edustaa Suomessa Konesilta Oy ja Kubota-traktorit myy Stokker Oy.
Lue seuraavaksi