Uutiset

Työkoneet

Kreate rakentaa useassa kohteessa

Kreate rakentaa tällä hetkellä neljää urakkaa Kalasataman, Verkkosaaren ja Sompasaaren alueella. Nämä kohteet ovat pohja- ja betonirakentamisen kohteita. Viime vuoden lopulla valmistui Kulosaaren metrosillan vahventamisurakka. Uusin kohde on juuri alkanut Verkkosaaren tulevissa asuinkortteleissa. (kuva: Heska Korhonen)

Kreate rakentaa Skanska Talonrakennus Oy:lle Helsingin Verkkosaaren eteläosan kortteliin sijoittuvien neljän asuinkerrostalon ja yhden parkkihallin maanrakennus- ja perustustyöt.  Urakka sisältää lisäksi Verkkosaaren kanavan muurin rakentamisen. Se rakennetaan porapaalutetun ja kallioon ankkuroidun paalulaatan päälle.  Muurin graniittikiveystyöt sisältyvät Kreaten urakkaan. KFS Finland Oy tekee Kreatelle aliurakkana kohteen porapaalutukset ja ponttiseinät.

”Työt ovat käynnistyneet helmikuussa 2018. Tämä kohde on Kreatelle tyypillinen monia erilaisia osia sisältävä pohjarakentamiskohde. Sinänsä normaalia meille on yhdistää pohja- ja betonirakentaminen. Rakennusten perustukset tehdään tavanomaisesti TB-lyöntipaalujen päälle ja urakassa on pilaantuneiden maiden poistoa. Kanavamuuri antaa tässä kohteessa omat haasteensa”, työpäällikkö Ville Oikari avaa urakan kokonaisuutta.

”Kanavamuuri rakennetaan vesitiiviin tukiseinän sisäpuolella, sillä vieressä oleva meri aiheuttaa tälle työosuudelle omat haasteensa. Tämä nyt rakennettava muuri tulee nykyisen muurin jatkeeksi”, sanoo puolestaan vastaava työnjohtaja Pasi Kinnunen.

Helsingin Verkkosaaren eteläosan ensimmäiset asuntokohteet valmistuvat 2019. Alueelle rakennetaan parhaillaan vuonna 2019 valmistuvaa Keskon pääkonttoria K-Kampusta. Lisää toimitilarakentamista on tulossa Itäväylän varteen. Alueen rantakortteleista on näkymiä Vanhankaupungin selälle ja Verkkosaaren kanavaan. Redin palvelut ja hyvät joukkoliikenneyhteydet ovat ihan vieressä. Lähde: www.uuttahelsinkia.fi.

Lue seuraavaksi