Uutiset

Työkoneet

Kranic Oy Nummelasta

Pitkän linjan nosturiammattilainen Jyrki Nykänen ja nosturimyyjä Mikko Halme tunnetaan kuorma-autoilijoiden keskuudessa hyvin, lähinnä hyvästä ja maanläheisestä palvelusta sekä laadukkaista tuotteista. –Kranic on nopeasti noussut palkintosijoille heti kahden valtamerkin jälkeen kun puhutaan uusista nostureista, tietää Nykänen.

Nostureiden hyvä varustelutaso

Kranic Oy:llä on kokemusta siitä, että Suomessa kuorma-autolla työtä tekevät ammattilaiset haluavat entistä monipuolisempia työkaluja. Myös tulevaisuudessa suunta on sama. Moni lisäksi toivoo, että ostopäätöksen jälkeen nosturin saisi mahdollisimman pian käyttöön. –Olemme huomioineet tämän tilatessamme uusia koneita tehtaalta, sanoo Nykänen ja jatkaa: Saatavana on aina nopeaan toimitukseen yleisimpiä malleja. Kaikki suuremmat koneet tulevat radio-ohjauksella, pienemmissä on käsiohjaus. Eri tilauksesta kaikki mallit ovat toki saatavana manuaalisena. Suomeen tuodut Atlas-nosturit kantavat mukanaan hyvää varuste­tasoa, johon kuuluu muun muassa tukijalkojen käyttö radio-ohjaimella, lisähydrauliikka kouralle ja kääntäjälle sekä työvalot, joiden hallinta tapahtuu sekin radion avulla. Esim. 17 tm nosturin saa varastosta, tilattavien koneiden toimitusaika on ollut 6–8 viikkoa joka sekään ei ole pitkä.

Saksalaista laatua

Laatukäsite nousee usein esiin Atlas-nostureista puhuttaessa. Hyvänä esimerkkinä toimii mm. se, että Nykäsen mukaan yhtään puomiston tai rungon osaa ei ole tarvinnut vaihtaa rikkoutumisen seurauksena. Asia erikseen ovat siltaan ajot jne. Myös nostotehot vastaavat mallimerkintää toisin kuten monella muulla merkillä, tietää Nykänen ja kehottaa katsomaan aina oikean nostotehon nostotaulukosta. Laadusta kertoo sekin, että normi kuorma-autonostureiden lisäksi Atlas on toimittanut mm. laivoihin nk. marine-nostureita sekä military-nostimia.

Kaikkien koneiden väri on oranssi, se Atlaksen tunnetuin väri. Tehdastilauksena väriksi voi valita minkä tahansa RAL-sävyn lisähintaan. –Tilatuista nostureista joka kolmas on maalattu oman toiveen mukaisella värillä, sanoo Nykänen ja hehkuttaa: –Atlas-nosturit ovat haluttua tavaraa, myös käytettynä. Jälleenmyyntiarvo näillä on poikkeuksellisen hyvä.

Rää­tälöityä palvelua

Kranicin myymien nostureiden asennukset ja huollot tehdään paitsi Nummelassa omissa tiloissa niin yhteistyössä paikallisten asennus- ja huoltoliikkeiden kanssa Turusta Joen­suuhun, aina Rovaniemeä myöten. –Asennustöissä luotamme asiakasta lähellä olevaan, hänelle jo tuttuun korjaamoon missä on työhön tarvittava osaaminen ja tietotaito. Samoin asiakkaalle tulee usein lisätarpeita asennuksen yhteydessä, silloin on hyvä että asennuspaikka on lähialueella, määrittelee Nykänen.

Mikko Halme tietää, että asennuksen jälkeinen säätötyö tehdään useimmiten Kranicin henkilöstön turvin, noin kahden viikon jälkeen käyttöönotosta. Silloin käyttäjällä on jo riittävästi tuntumaa ja hän osaa kertoa miten säätämällä saadaan nosturista vieläkin mieluisempi.

Kuljettajan käyttöystävällisyys pystytään räätälöimään erinomaiseksi. –Moni kehuukin Atlas-nostureiden olevan ”yksi käteen sopivimmista” markkinoilla. Olemme kouluttaneet useita sopimuskorjaamoiden asentajia ja perehdyttäneet heidät Atlaksen saloihin. Lähetämme säännöllisesti kursseille muutamia asentajia oppia saamaan, kerrotaan Kranicilta.

Varaosat yhden pysähdyksen taktiikalla

Atlas on tunnettu pitkistä valmistussarjoista, mallistoon tehdään uudistuksia sopivin välein. Nykäsen mukaan nostureiden koekäyttö ennen sarjatuotantoa on erittäin pitkäjänteistä työtä. Se näkyy pitkinä valmistussarjoina.

–Tämä on taasen jälkimarkkinoinnin kannalta erittäin tärkeä ja sitä helpottava seikka, koska nostureissa käytetään usean vuoden ajan samoja komponentteja, muistuttaa Nykänen.

Atlas-nostureiden varaosahuolto hoituu paljolti Saksan Bremenissä
sijaitsevan tehtaan keskusvaraston avulla. Nummelassa pidetään lähinnä yleisempiä huolto-osia, kuten tiivisteitä ja letkuja. Hyllyssä pidetään myös sähköosia, kuten radio-ohjauslaitteita.

Yksi huomionarvoinen asia on se, että tehdas käyttää alihankkijoiden omia numeroita varaosissa. –Keskusvarastolta tilataan osat aina suoraan asiakkaalle, koska osat eivät saa lisäarvoa Nummelassa käynnistä. Näin asiakas saa varaosat nopeasti
ilman välikäsiä.

Mukava ja kestävä nosturi

Atlas-nostureissa on näkyvissä valmistajan koko osaaminen – kaikkia malleja yhdistää hyvin huomioitu käyttömukavuus kestävyyttä silti unohtamatta. Omaa suunnittelutyötä on mm. nosturin runko. Liikeratoihin saadaan asiakkaan toivomia muutoksia helposti asiakkaan luona . Tarpeen vaatiessa myös suuremmat muutostoiveet voidaan toteuttaa jo tehtaalla nosturia valmistettaessa.

Atlaksen itse suunnittelemissa rakenteissa on nähtävissä paljon hienoja yksityiskohtia esim. letkutusten osalta. Uudessa 3-sarjan koneessa se on viety suojassa puomin alapuolella. Tarkoituksenmukainen rakenne ja läpiviennit  suojaavat herkkiä kohtia kuralta, loskalta ja jään vaikutukselta.

Asiakaslähtöistä palvelua

Kun puhutaan palvelusta, oikea taho arvioimaan sitä on kukas muukaan kuin käyttäjä. Kuljetusliike Antti Taponen Oy:lle luovutettiin alkuvuodesta uusi paalurekka, jossa nostu­rina on Atlas 165.2E. Sen luovutti nosturimyyjä Mikko Halme, joka perehtyi aiheeseen ja kuunteli asiakkaan ”erityistoivomukset”. –Nopeasti hankintapäätöksen jälkeen asiat etenivät, nosturin valmistusvaiheessa meihin on oltu yhteydessä kiitettävästi, summaa Antti. Atlaksen tehdas oli ainoa valmistaja joka pystyi tekemään halutunlaisen tehdasvalmiin koneen. Yhteistyö Mikko Halmeen ja Jyrki Nykäsen kanssa on sujunut saumattomasti, voisi luonnehtia jopa erittäin hyvin.

Käytössä tämä paalunosturi on ehtinyt olla jo tovin, joten kokemuksia on kertynyt runsaasti, suurimmaksi osaksi vain positiivisia. –Erikoiseksi tämän tekee se, että nosturin tyvi on normaalia pidempi ja paalurekassa pitää nostaa ja purkaa molemmille puolille. Atlas on käytössä osoittautunut oikeaksi valinnaksi, sanoo Antti.

Nosturin varustelu on muuten vakio, kääntöä on muutettu samoin virtauksia siten että Antin mukaan ”nosturi sopii käteen” erityisen hyvin. Lähes puolen vuoden käytön aikana ei mitään ongelmia ole ilmennyt. Nosturi on mukava ja turvallinen käyttää. Huoltoonkin se on ehtinyt jo kertaalleen, tietää Antti Taponen.

Asennuksissa  työn jälki on ollut laadukasta, pientä ”hienosäätöä” näissä vehkeissä kuitenkin aina joutuu tekemään eikä nyt hankittu nosturi ole poikkeus sekään. Varusteitakin on runsaasti, mm. kauko-ohjaus sekä useita kuljettajan töitä helpottavia yksityiskohtia.
Varustelut on tehty Suomessa, Kranic Oy:n toimipisteessä Nummelassa. –Olen tuntenut Jyrkin pitkään. Hänellä on todella pitkä kokemus nosturi- ja lavarakentamisesta. Tuo näkyy myös tämän yhdistelmän  kohdalla. Eniten minua miellytti se, että Kranicilla kuunnellaan tarkasti mitä asiakas haluaa. –Meillä on aiempia hyviä kokemuksia yhteis­työstä,  joten tämänkin paalurekan kohdalla päädyttiin hankkimaan Atlas-nosturi heiltä. Ensi vuodelle on jo tilattu kaksi paalunosturia lisää, päättää Antti.

Internet-osoitteita:
www.kranic.fi
www.atlasgmbh.com

Lue seuraavaksi