Uutiset

Työkoneet

Kramer 8 -sarja uudistui – teknisesti täysin uusi 8085Saksalainen pyöräkuormaajavalmistaja Kramer uudisti kokonaan suositun 8-sarjansa. Kramer 8085 on kokoluokassaan markkinoiden parhaiten varusteltu kone.

KH-Koneet Oy:n maahantuomat Kramerit ovat tunnettuja kestävyydestään ja helppokäyttöisyydestään. Hinta-laatusuhde on hyvä ja koneet ovat kuin kotonaan Suomen vaativissa olosuhteissa.

”Kramer on kestävä investointi. Minulla on asiakkaita, joilla on edelleen käytössään 20 vuotta sitten heille uutena myyty Kramer-pyöräkuormaaja. Edelleen kaikilta osiltaan täysin saksalainen laatumerkki on aina ollut hyvällä tasolla ja kulkee kehityksen kärjessä”, sanoo KH-Koneiden konemyyjä Pekka Gylden.

”Tämä on erinomaisen hyvä kone”, sanoo yli 22 vuoden kokemuksen Kramer-kaupasta omaava Pekka Gylden.

Uusittu 8-sarja saa myös kokeneen konekauppiaan myhäilemään.
”Yli 22 vuoden kokemuksella konekaupasta ja Kramereiden myynnistä voin todeta, että tämä uusi Kramer 8085 on erinomaisen hyvä kone. Se on markkinoiden selvästi parhaiten varusteltu malli kokoluokassaan. Koneessa on muun muassa vakiona Suomen olosuhteisiin erinomaiset Nokia TRI 2 -palapintarenkaat, työlaitteen vaihdon ohjaamosta poistumatta mahdollistava täyshydraulinen Smart Attach -pikakiinnike sekä Faster-ryhmäpikaliitin. Tehdyt uudistukset lisäävät niin työnteon mielekkyyttä kuin työtehoa. Vaihtelevissa työskentelyolosuhteissa tarvitaan erilaisia ajo-ominaisuuksia. 8-sarjassa on valittavana myös erilaisia ohjaustapoja, kuten nelipyörä-, etupyörä- sekä rapuohjaus. Koneessa on kuormasta riippumattomalla virtauksen jaolla (LUDV) varustettu työhydrauliikka. Se varmistaa hydrauliikan jaon tasaisesti eri hydrauliikkapiireihin. Näin voidaan suorittaa useita toimintoja samanaikaisesti kuormituksesta riippumatta”, listaa Gylden.

Kolme ajomoodia

Kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivan ajotilan valitseminen käy helposti. Olipa kyseessä maantieajo, lakaisukoneella työskentely tai materiaalinkäsittely, eri ajotilat antavat kuljettajalle mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti koneen ajo-ominaisuuksiin. Näin jokainen työtehtävä voidaan suorittaa mahdollisimman hyvin, edullisesti ja tehokkaasti.

”PWR on tarkoitettu käytettäväksi raskaita töitä tehtäessä, jolloin moottori antaa kaiken tehon käyttöön. ECO:lla kone työskentelee mahdollisimman alhaisilla kierroksilla, jolloin polttoainetta säästyy jopa kymmeniä prosenttia. ECO on myös hyvin hiljainen ajotila, joka sopii varsinkin yöllä tehtäviin auraustöihin. ROAD-toiminto on nimensä mukaisesti tarkoitettu koneen siirtoajoon, jossa tarvitaan maksiminopeutta (40 km/h). Kun kone saavuttaa huippunopeuden, se pudottaa moottorin kierrokset automaattisesti vaaditulle tasolle. Road-ajomoodissa kone tunnistaa ylämäet ja antaa automaattisesti 10 kW:a lisää tehoa käyttöön, jonka avulla vauhti ei siirtoajossa hidastu ylämäissäkään. ROAD-moodissa on myös rullaustoiminto, jolloin kaasua nostettaessa kone rullaa vapaasti eteenpäin. CDS-ryömintä+käsikaasumoodissa moottorin kierroslukua ja ajonopeutta voidaan säätää toisistaan riippumatta. Esimerkiksi harjatessa voidaan nostaa moottorin kierroslukua ja ajonopeus laskee haluttuun nopeuteen.”

Ingroitu 7 tuuman värinäyttö ja ergonomisesti suunnitellut hallintalaitteet tekevät työskentelystä nautinnollista. Ajomoodin valinta on helppoa.

Kramer 8085 voidaan räätälöidä ja säätää asiakkaan käyttötarpeen mukaiseksi.

”Rullaustoiminto, useat eri ajomoodit ja viimeisen päälle hiottu kuljettajaystävällisyys tekevät Kramerista maailman hienoimman ajaa. Yllä mainitut asiat myös vähentävät koneen polttoaineenkulutusta selvästi”, toteaa Gylden.

Kuljettajaystävällisyys keskiössä

Ohjaamo on kokenut isoja muutoksia.
”Koneen molemmilla puolilla on isot ovet, jotka mahdollistavat sujuvan käynnin molemmin puolin. Koneeseen on saatavissa muun muassa Smart steering -ohjaus. Siinä ohjauspyörää tarvitsee kääntää mahdollisimman vähän. Pienemmällä ohjausliikkeellä saadaan enemmän kääntöä. Se mahdollistaa nopeat kääntöliikkeet ja vähentää työskentelyn väsyttävyyttä erityisesti lastauksessa.”

Myös kuljettajan ergonomia ja viihtyvyys on otettu huomioon.
”Integroitu 7 tuuman värinäyttö ja ergonomisesti suunnitellut hallintalaitteet tekevät työskentelystä nautinnollista. Ajonopeusaluetta voidaan säätää suoraan joystickistä. Näyttö ilmoittaa muun muassa puomin asennon. Kone on varustettu kauhan asennon palautusautomatiikalla. Tämän myötä puomi on aina halutussa asennossa valmiina töihin.”

Uusissa 8-sarjan koneissa on vakiona Faster-ryhmäpikaliitin.

Viiden vuoden takuu

Uuden Kramer 8085 -pyöräkuormaajan saa jopa viiden vuoden Kramer-takuulla.
”Tänä päivänä erittäin suosittuja ovat huoltosopimukset. KH-Koneiden kattava huoltosopimus on saatavilla alkaen hintaan 120 €/kk tai 1,95 €/käyttötunti. Ja tuntipohjaisessa laskutetaan pelkästään todelliset käyttötunnit. Huoltosopimukset sisältävät luonnollisesti myös Kramer-takuun. Uusia Kramer 8085 -pyöräkuormaajia on nyt saatavissa nopealla toimitusajalla. Kysy heti omaasi KH-Koneiden myyjiltä”, sanoo Gylden.


Lue myös: KH-Koneet Groupin ammattilaispäivät

Lue seuraavaksi