Uutiset

Työkoneet

Kovat laitteet koviin hommiin

Järeät laitteet tuovat aina lisäarvoa, sillä niiden avulla työt saadaan tehtyä nopeammin ja isotkin purkuhommat sujuvat ongelmitta. Ranskalainen Arden Equipment ja italialainen Trevi Benne ovat vieneet purkutyölaitteet entistäkin kovemmalle tasolle valmistamalla ennennäkemättömän valtavia kaivukonekiinnitteisiä

Trevi Benne HC 250 -purkusakset painavat 27 tonnia.

työlaitteita vaativiinkin purkutöihin. Sekä Arden Equipmentin tuotteita että Trevi Bennen tuotteita myy Suomessa Hansa-Machines, jonka valikoimasta löytyy laitteita moniin erilaisiin purkutöihin.

Trevi Bennen uudet HC 250 -purkusakset ovat uraauurtava innovaatio. Maailman suurimmat, yli 27 tonnia painavat purkusakset on valmistettu tilaustyönä eräälle eurooppalaiselle purkutyön palveluyritykselle. Trevi Benne koki tilaustyön haasteet hienona keinona päästä testaamaan yhtiönsä osaamista. Tuotekehityksen tuloksena syntyivät valtavat HC 250 -sakset, joilla suuretkin purkutyöt tuntuvat valmistajan mukaan lasten leikiltä. Saksien profiili on tarkkaan harkittu. Trevi Bennen tarkoitus oli täyttää asiakkaansa toiveet viimeistä silausta myöden. HC 250 -mallin valmisteluun meni neljä kuukautta, jonka jälkeen lopputulosta päästiin ylpeänä esittelemään ympäri maailmaa. Saksien leuat ovat avattuna yli kolme metriä leveät, joten näiden monsterisaksien koko on ennennäkemätöntä luokkaa. HC 250 -purkusakset liitettiin erikoisvalmisteiseen, 250 tonnin Liebherr-purkukoneeseen.

Kahmari, joka kelpaa armeijallekin

Arden Equipment on tehnyt purkutyölaitteiden historiaa valmistamalla sarjassaan suurimman kahmarin Yhdysvaltain asevoimille. S6002B-kahmari toimitettiin USA:n armeijan tukikohtaan Espanjan Cádiziin. Tätä jättikahmaria tullaan käyttämään mmuun muassa suurien kivien siirtämisessä. Arden Equipment käyttää ilmoituksensa mukaan kahmariensa valmistukseen laadukkaita materiaaleja.

Yhdysvaltain asevoimat valitsivat Arden Equipment S6002B -kahmarin. Se painaa lähes kuusi tonnia ja sopiva peruskone löytyy painoluokista 60-90 tonnia.

Ja kuten muutkin Ardenin kahmarit, on S6002B myös valmistettu erikoiskulutusteräksestä. Materiaali myös joustaa, joten kahmarit eivät valmistajan lupausten mukaan hajoa purkutyössä tapahtuvissa iskuissa ja kolhuissa.

S6002B:n avulla on mahdollista siirrellä valtavia esineitä ja työskennellä myös vaativien materiaalien parissa, sillä vahvojen leukojen koko avattuna on yli kolme metriä. Ardenin S6002B-kahmari on liitettävissä esimerkiksi Cat 374F L -kaivukoneeseen, jonka työpaino on 75 tonnia.

Purkutyöalan tulevaisuus

”Viime vuosina purkutyöalan trendinä on ollut yhä suurempien laitteiden valmistus, mutta myös entistä parempien ja kestävämpien materiaalien käyttö. Myös armeija on kiinnostunut purkutyölaitteiden tarjoamista mahdollisuuksista. Tulevaisuudessa tulemme varmasti toimittamaan yhä suurempia purkutyölaitteita myös Suomen markkinoille”, todetaan maahantuoja Hansa-Machinesilta.

Teknologia kehittyy koko ajan, ja se tuo lisää mahdollisuuksia armeijan ohella myös tavallisille purkutyöalan yrityksille.

Lue seuraavaksi