Uutiset

Työkoneet

Konevuokrausta ammattilaisille ja yksityisille – JAP Nordic

Vantaan Heikinlaaksossa varikkoa pitävä JAP Nordic oy vuokraa työkoneita monille eri tahoille. Koneet toimivat vuokrauksen aikana pääasiassa ammattikäytössä, mutta yksityishenkilöidenkin vuokraukset ovat lisääntymään päin. Siihen JAP Nordicilla on tarjolla monipuolinen Avant-koneiden mallisto. Ammattimaiseen käyttöön on tarjolla Avantien ohella Kramerin pyöräkuormaajia, Manitoun kurottajia ja uusimpina hankintoina Yanmarin kaivukoneita. Toki niitä vuokrataan yhtälailla yksityisillekin, mutta niiden vuokra-ajoissa puhutaan yleensä kuukausista, ja uusi toimeksianto on tiedossa jo ennen kuin kone palaa edelliseltä keikalta. Yhteensä koneyksiköitä on yli 20.

Konevuokrausta tekevän JAP Nordicin toimipiste on Vantaan Heikinlaaksossa. Yritys tarjoaa vuokralle Avantin pienkuormaajia ja Kramerin pyöräkuormaajia, Yanmarin kaivukoneita sekä Manitoun kurottajia.  Suurimman Kramerin omapaino on 4,9 tonnia.

JAP Nordicin toiminta käynnistyi vuonna 2002 timanttitöiden merkeissä. Viime vuosikymmenen loppupuolella mukaan tuli koneurakointi, jota tehtiin Avantin pienkoneilla. Urakointi tapahtui lähinnä pääkaupunkiseudun kerrostalotyömailla, niin uudisrakennusten kuin korjausten parissa. Samoihin aikoihin alkoi myös koneiden vuokraustoiminta muutamalla Avantilla. Ensimmäiset Kramerit tulivat vuokrattavaksi vuonna 2014. Sittemmin yritys on hankkinut myös muita konetyyppejä kuin pienkuormaajia valikoimaansa. Kramereita käytetään paljon erilaisilla rakennustyömailla niin talonrakennuksen kuin infrarakentamisen puolella. Siellä koneet toimivat ketteryytensä ansiosta paljon materiaalinkäsittelykoneina taakkoja nostellen ja kasoja siirrellen. Samaan kategoriaan voidaan lukea uusimmat Manitoun kurottajat. Niitä on nyt vuokralle tarjottavana neljä kappaletta, suurimman mallin ollessa neljä tonnia nostava MRT 2540.

Yanmar ViO50

Kramereita on yhdeksän kappaletta painohaarukkaan 1,7–4,9 tonnia ja Avanteja kahdeksan painoltaan 1,4–1,8 tonnia. Uusimmat Kramerit ovat tämän vuoden mallia ja viimevuotisiakin on kolme. Kaivukoneita on kaksi tänä vuonna KH-Koneelta uutena hankitun Yanmar ViO50:n (4,9 t) myötä. Toinen kaivukone on sekin Yanmar, ViO57 (5,5 t). Molemmat ovat kumitelaisia. Kaivukoneet on otettu tervetulleena vastaan asiakkaiden taholta. Monella heistä kun on usein satunnaista kaivuuta tehtävänä.
Myös tärylätkiä on tarjolla vuokralle. Niidenkin määrä lisääntyi keväällä, kun kaivukoneen kaupan yhteydessä tuli KH-Koneelta myös muutamia uusia maantiivistäjiä.
Mönkijä on mainio työkone huvikäytön ohella. Sellaisia JAP Nordicilla on tarjota vuokralle kaksi. Mönkijästä saa hyvän apulaisen pienimuotoiseen polttopuuhommaan tai kiinteistönhoitoon. Lumenauraus ja hiekoitus sujuvat mönkkärillä ketterästi.

Runsas työlaitevalikoima
Vuokraustoiminnan tueksi on kaikkiin koneisiin tarjolla runsas kattaus erilaisia työlaitteita. Avantin mukaan saa haluttaessa erilaisia kauhoja, trukkipiikit, avoharjan, iskuvasaran tai kaivulaitteen. Kramereihin on tarjolla lähes kaikkien edellä mainittujen laitteiden lisäksi vielä nivelauroja, siipilumikauhoja, kerääviä harjalaitteita ja hiekoittimia. Keskenään eri merkkien työlaitteet eivät sovi, mutta saman merkin eri koneyksilöihin ne kyllä käyvät. Kone varustellaan asiakkaan haluamilla työlaitteilla vuokraussessiota varten. Hydraulisten pikakiinnikkeiden myötä työlaitteiden vaihto työmaallakin on helppoa.
Pelkällä yhdellä kauhalla ei Yanmarien kanssakaan tarvitse montulle lähteä, vaan molempiin koneisiin mukaan saa tarvittaessa muutaman erikokoisen kauhan, kallistuvan kauhanpyörittäjän, kouran ja iskuvasaran. Pikaliittimen avulla niidenkin vaihtaminen käy helposti.

JAP Nordicin Jyri Paasonen tässä nojailemassa vuokrattavaan Krameriin. Yrityksellä on tarjota kyseisen merkin koneita vuokralle kymmenkunta. Avantejakin on lähes saman verran. Kaivukoneita on kaksi, Yanmarit ViO50 ja ViO57. Kuvanottohetkellä konevuokrausyrityksen pihalla oli poikkeuksellisesti muutama konekin. Nämäkin tosin tässä odottelivat juuri kuljetusta työmaalle.

Nopeasti työmaalle
JAP Nordic toimittaa vuokrattavat koneet työmaalle aina huollettuna. Huollot tehdään pääosin itse Heikinlaakson varikolla tai tarvittaessa työmaalla. Monesti koneiden vuokrausajat ovat useita kuukausia, jolloin toimenpiteet on tehtävä kentällä. Kramerit ovat yleensä vuokralla puolesta vuodesta vuoteen kestävällä toimeksiannolla. Avantien sesonki painottuu kesäkuukausiin, mutta lumihommiinkin niitä silloin tällöin valjastetaan.
JAP Nordic toimittaa koneet aina työmaalle ja yrityksen Jyri Paasonen lupaa, että kone saadaan parhaimmillaan tunnissa paikalle. Jos vain sopiva kone on vapaana. Pienemmät laitteet kuljetetaan kohteeseen henkilöauton perävaunulla. Asiakas voi itsekin noutaa perävaunuun lastatun koneen, jos vetoauto on siihen sopiva.
Pitkiin vuokraussopimuksiin voidaan haluttaessa liittää jopa tankkaussopimus, jolloin asiakkaan osaksi jää vain koneella työskentely.

Pääkaupunkiseudulla
”Konevuokrausasiakkaamme ovat pääosin pääkaupunkiseudulla toimivia yrityksiä sekä yksityisiä kuluttajia. Toki vuokraamme koneita tarvittaessa myös kehäkolmosen ulkopuolelle”, sanoo JAP Nordicin Jyri Paasonen. Asiakkaita ovat niin rakennusyritykset (NCC, YIT, Pohjola Rakennus, Peab jne), kiinteistönhoito- ja kuljetusyritykset, seurakunnat sekä taloyhtiöt. Rakennustyömailla riittää nosteltavaa ja siirreltävää ympäri vuoden, kun taas esimerkiksi kiinteistönhoitoyritykset tasaavat kuormitushuippuja vuokrakoneilla sesonkiluontoisesti. Äkillinen lumenpaisumus tai keväinen katujen siivous voidaan helposti hoitaa vuokrakoneilla. Kuljetusyritykset ovat nekin alkaneet käyttää pienkuormaajia lähinnä kuormien lastaukseen ja purkuun. Varsinkin pääkaupunkiseudulla tilat ovat rajalliset, jolloin pienkuormaajan ketteryydestä on etua. Kramereilla saadaan purettua kuorma-auton kyydistä kahdenkin tonnin lasteja.
Seurakunnat ja taloyhtiöt ovat kasvava asiakasryhmä. Piha-alueiden korjausrakentaminen, sadevesien viemäröinti ja muut arkisen elinympäristön parantamiset ovat kiinteistön omistajilleen satunnaista toimintaa, jolloin vuokrakoneen käyttö tulee helposti kyseeseen. Seurakunnilla on toki itsellään paljon työkoneita, jolloin vuokrakoneiden käyttöön liittyvät seikat ovat tuttuja. Kaikissa tapauksissa annetaan tarvittaessa perusteellinen käyttökoulutus, kun kone viedään vuokralle. Se on kaikkien etu, työskentelystä tulee tehokasta ja turvallista, ja koneet pysyvät pidempään käyttökunnossa.
Pääkaupunkiseudun rakentaminen käy vilkkaana, joten JAP Nordicin vuokrakoneet ovat kysyttyä tavaraa. Koneiden määrän lisäämistäkin pitää Jyri Paasosen mukaan pian taas harkita.

Yritys toimittaa vuokrattavat Avant-koneet työmaille perävaunulla. Isompien koneiden siirroista huolehtivat alihankkijat. Asiakas voi myös itse hoitaa koneen siirron JAP Nordicin perävaunulla vetoauton kapasiteetin puitteissa.

 

 

 

Lue seuraavaksi