Uutiset

Työkoneet

Konerahoituksen ammattilainen – Secto

Power Truck Show:ssa tavoitettu Secto Automotive Oy:n Matti Miettinen kertoi yrityksen toimineen jo 12 vuotta autorahoitusalalla. Toiminta on B-to-B-myyntiä eli yrityksille. Viimeiset kolme vuotta Secto on tarjonnut leasingrahoitusta myös työkoneisiin, kuten maarakennusalan koneisiin, metsäkoneisiin, raskaaseen kuljetuskalustoon sekä työkoneiden lisälaitteisiin. Yritys toimii koko Suomen alueella ja Miettisen mukaan Secto on maamme suurin suomalainen auto- ja koneleasingyritys.

Omistaminen on kuulunut vahvasti suomalaisten mielenmaailmaan myös konealalla. Secto on nyt tuomassa uutta ajattelua tähän asiaan. Varsinkin hankintahinnaltaan arvokkaiden koneiden ja laitteiden osalta leasingrahoituksella voidaan saada merkittäviä säästöjä pitkässä juoksussa ja kassavirrasta tulee paremmin ennakoitavaa. Koneen leasingvuokraaminen on vaihtoehto useimmiten omaksi hankinnan yhteydessä tulevalle velanotolle. Leasingrahoitus on vuokraa, ei velkaa, joten yrityksen tase kevenee.
Osamaksukaupalla hankitun koneen takaisinmaksuun verrattuna leasingin kuukausittainen maksu on osamaksua pienempi ja leasingvuokra on alv-vähennyskelpoista kulua. Useamman koneen leasingvuokrasopimuksen yhteydessä asiakas saa yhden, kaikkien koneiden yhteenlasketun kuukausimaksuerän hoidettavakseen, joka selkiyttää maksuliikennettä. Yhden luukun periaate siis. Konerahoituksessa itse kone toimii vakuutena, joten senkin osalta käytäntö on asiakkaalle helppoa. Secto myös ostaa koneyrityksen nykyisiä koneita ja leasaa ne takaisin yritykselle sopimuksen mukaan. Näin koneissa kiinni ollut raha saadaan muuhun käyttöön.

Secton Matti Miettinen

Autoilla alkuun
Secto Automotive on toiminut pitkään yritysautoleasingin parissa. Reilut kolme vuotta sitten tarjonta kasvoi työkonepuolelle. Tällä hetkellä asiakasyrityksiä on yli 3 500 ja rahoitusfleetin koko (leasattujen yksiköiden määrä) on yli 9 000. Secto on toiminut pitkään pk-sektorin (pienet ja keskisuuret yritykset) parissa, jota myös valtaosa urakoitsijoista ja koneyrittäjistä edustaa.
Secto tarjoaa asiakkailleen, ja nimenomaan juuri työkonepuolella, asiakaskohtaista yhteyshenkilöä, joka on konealan tunteva tekijä. Liituraitamiehiä ei montulle ole odotettavissa. Konerahoitus on sekin jo koko Suomen kattavaa, joten Pohjois-Suomen asiakkaillekin on tarjolla olosuhteet ja toimintamallit tuntevaa palvelua. Secton yhteyshenkilö myös auttaa sopimuskauden päätyttyä koneen jälleenmyynnissä tai asiakas voi lunastaa koneen omaksi sopimuksen loputtua.

Kaikkia koneita
Secton tarjoamaa työkoneiden leasingiä voidaan käyttää kaikkien liikkuvien työkoneiden ja -laitteiden rahoituksen yhteydessä. Jo nyt ulkona on monipuolinen konearsenaali, kuten kaivukoneita, pyöräkuormaajia, poravaunuja, kuorma-autoja, maatalouskoneita, jäteautoja ja työkoneissa käytettäviä työlaitteitakin. Kalleinta ulkona olevaa yksikköä kyseltäessä Miettinen sanoo sen olevan 1,5 miljoonaa euroa maksava moduulilavetti.

 

 

 

Lue seuraavaksi