Uutiset

Työkoneet

Koneosapalvelun uuden toimitilan rakennustyöt on käynnistetty

Koneosapalvelu oy:n historian mittavin investointihanke on edennyt suunnittelupöydältä käytännön töihin. Päätoimipaikassa Vilppulassa uuden laajennusosan maanrakennustyöt alkoivat helmikuun lopulla. Laajennusosa valmistuu vuoden 2019 lopussa tuoden Koneosapalvelun käyttöön uutta toimitilaa noin 2 700 neliömetriä. Vilppulan myymälä palvelee normaalisti rakennusprojektin ajan.

Koneosapalvelun nykyisen myymälän ja konepajan sijaintiin Pirkanmaalle Mänttä-Vilppulaan, Teollisuustie 5:n tontille nousee uudisrakennus, jonka lisäksi olemassaolevia toimitiloja saneerataan. Uusiin kaksikerroksisiiin tiloihin sijoitetaan hydrauliikkakorjaamo, myymälä ja letkuasennelmien valmistus, keskusvarasto, toimistotilat sekä henkilöstön sosiaali- ja taukotilat.

Voimansiirtokorjaamolle ja sylinteriasennukselle saneerataan uusi tuotantotila. Konepaja jatkaa nykyisessä tilassaan Teollisuustie 5:ssä. Samoin raskaskonekorjaamo ja KOPA-telojen tuotanto jatkavat nykyisessä sijainnissaan Teollisuustie 16:ssa. Nykyisestä hydrauliikkahuollon hallista Kojantiellä luovutaan laajennusosan valmistuttua.

”Olemme pitkään ja perusteellisesti suunnitelleet toimitilojen uudistamista, joten nyt on hieno tunne nähdä suunnitelmien etenevän rakennusvaiheeseen. Toki puita kaadettiin uudisrakennuksen alta jo aikaisemmin, ja yksi varastohallikin ehdittiin purkaa pois, mutta projekti pääsi selvästi vauhtiin nyt kun maanrakennuskoneet saapuivat työmaalle”, kertoo Koneosapalvelun toimitusjohtaja Ville Nevalainen.

”Vilppulan myymälässä asioiville tiedoksi, että myymälämme palvelee normaalisti rakennusprojektista huolimatta. Myymälän entisen sisäänajotien kohdalla on tosin työmaa-aitaa, mutta pihalle pääsee koukkaamaan jälkimmäisestä tavaraliikenteen käytössä olevasta liittymästä. Asiakaspysäköinti ja myymälän sisäänkäynti ovat toistaiseksi vanhalla tutulla paikallaan”, jatkaa Nevalainen.

Maanrakennustöistä vastaa Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen oy ja työmaan kymppinä häärää Jorma Metso.

Maanrakentaminen vauhdissa

Maanrakennusurakoinnista Koneosapalvelun työmaalla vastaa Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen oy Järvenpäästä. Yhtiön työnjohtaja Jorma Metso kertoo, että maanrakennustyöt ovat pyörähtäneet sujuvasti käyntiin Vilppulan työmaalla. Ainoa yllätys oli peruskallion määrä, jota tuli vastaan hieman odotettua enemmän. Räjäytystöitä on siis luvassa, mutta niistäkin selvitään alkuperäisen aikataulun puitteissa.

”Jatkoa seuraa nopeaan tahtiin maanrakennus- ja perustusurakoiden jälkeen. Uudisrakennuksen runko alkaa nousta paikoilleen suunnitelman mukaan toukokuussa. Silloin Teollisuustien maisema alkaakin hahmottua toden teolla uudennäköiseksi. Uusi rakennus kone- ja laiteinvestointeineen tuo lisää kapasiteettia ja modernit puitteet hydrauliikkahuoltoon, vaihto-osien valmistukseen ja logistiikkatoimintoihin. Uuden myymälätilan toivomme vaikuttavan positiivisesti asiakaskokemukseen. Ja totta kai uudet toimitilat kokonaisuudessaan ovat tärkeä investointi oman henkilöstön työviihtyvyyteen”, lopettaa toimitusjohtaja Nevalainen.

Havainnekuva vuoden lopulla valmistuvasta rakennusprojektista.

Rakennusprojektin vaiheita voi seurata kevään ja kesän mittaan yrityksen www- ja facebook-sivuilta.

Koneosapalvelu oy lyhyesti

  • Toimii puutavaran käsittelyyn liittyvien laitteiden ja varaosien valmistajana sekä hydrauliikan ja konealan varaosien ja tarvikkeiden kauppiaana. Mittavan teknisen kaupan valikoiman lisäksi huolto- ja kunnostuspalvelut ovat olennainen osa toimintaa.
  • Palvelee monipuolista asiakaskuntaa, mm. metsäkone- ja maanrakennusurakoitsijoita, prosessi- ja puunjalostusteollisuutta, koneenrakentajia ja konealan huoltokorjaamoita.
  • Toimipisteet Vilppulassa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Tytäryhtiö OOO Fortiparts Puikkolassa, Venäjällä.
  • Liikevaihto 13,9 milj. € ja henkilöstöä 52 vuonna 2018
  • Vuonna 1976 perustettu suomalainen perheyritys, kuuluu Outokummun Metalli-konserniin.

Lue seuraavaksi