Uutiset

Työkoneet

Koneosapalvelun toimitilojen laajennus Vilppulassa on valmistunut

Koneosapalvelu Oy:n vastikään Vilppulaan valmistuneen laajennuksen myötä yritys tarjoaa nyt nykyaikaisen teknisen kaupan ja hydrauliikkahuollon palvelukokonaisuuden Pirkanmaalla. Yrityksen historian suurin investointi vietiin läpi tehokkaasti noin kahdessa vuodessa päätöksen teosta uusien tilojen käyttöönottoon. Rakennus- ja laiteinvestoinnit mahdollistavat tuote- ja palveluvalikoiman kehittämisen ja toiminnan kasvun.

Koneosapalvelu rakennutti uutta toimitilaa vanhan kiinteistönsä viereen Mänttä-Vilppulaan, Kangasmaan teollisuusalueelle Teollisuustie 5:een. Uusissa tiloissa toimivat nyt myymälä, letkuasennelmien valmistus, hydrauliikkahuolto sekä päävarasto kuten myös toimisto- ja sosiaalitilat.

Yrityksen konepajatuotanto jatkuu uudisrakennuksen viereisessä vanhemmassa hallissa. Samaisen Teollisuustien päässä sijaitsevat myös Koneosapalvelun raskaskonekorjaamo, nosturihuolto ja metsäkonepurkamo sekä Kopa-telojen tuotanto.

Koneosapalvelu on avannut uudet toimitilat Vilppulaan. Virallinen avajaistapahtuma siirtyi pandemiakriisin takia myöhäisempään ajankohtaan. Uusi liiketila ja muu toiminta ovat jo kuitenkin täydessä toiminnassa.

Riittävästi tilaa toiminnan kehittämiseen

Uudisrakennus on teräsrunkoinen elementtihalli. Lämmitys tapahtuu maalämmöllä, mutta kaukolämpöliitäntäkin on olemassa kovimpia pakkaskelejä varten.

”Saimme uudisrakennuksen myötä käyttöömme uutta toimitilaa kerrosalaltaan yhteensä 3 660 neliömetriä. Viereisen vanhan rakennuksen kerrosala on 1 440 neliömetriä. Asiakaspalvelu- ja huoltotilojen ohella logistiikkatoiminnot nostettiin uudelle tasolle tilojen lisäksi tietojärjestelmän osalta.

Lämmintä varastotilaa on käytettävissä noin 900 neliömetriä. Lisäksi on saman verran kylmää varastotilaa, joka saatiin kattamalla uuden ja vanhan hallin välinen alue. Sujuvat toimitukset ovat asiakaskunnallemme erittäin tärkeä osa palvelua, joten koimme myös varastojärjestelmiin panostamisen tärkeänä”, aloittaa Koneosapalvelun toimitusjohtaja Ville Nevalainen.

”Jos vielä lasketaan yhteen korjaamon ja purkamon tilat, on tilaa yhteensä 8 500 neliömetriä. Tilaa on siis reilusti toiminnan vielä laajentumisellekin. Vanhat toimitilat tullaan saneeraamaan tuotantoa varten.”


Rakennushankkeen vaiheet

Päätös toimitilainvestoinnista tehtiin maaliskuussa 2018. Suomen Projektori Oy valittiin rakennuttajakonsultiksi vastaamaan projektin ja työmaan johtamisesta. Suunnittelun ja urakoiden kilpailutusvaihe kesti puolisen vuotta, ja rakennuttaminen jaettiin 14 eri osaurakkaan.

Varsinainen rakennusvaihe käynnistyi helmikuussa 2019 maarakennustöillä. Yllätyksiltä ei vältytty tässäkään projektissa, sillä louhintatyötä tuli ennakoitua enemmän. Uuden hallin alta louhittiin peruskalliota noin 1 000 kuutiota. Harjannostajaisia vietettiin elokuussa 2019, ja tiukan loppukirin jälkeen rakennus valmistui 11.11.2019. Sen jälkeen alkoivat heti kaluste- ja laiteasennukset. Pari kuukautta kestänyt varaston muutto alkoi ennen joulua.

Toimistotilat otettiin käyttöön tammikuussa ja uusi myymälä sekä letkupaja avattiin asiakkaille kuun lopussa. Viimeisimpinä tiloihin muutti hydrauliikkahuolto, joka toimii nyt moderneissa ja hyvin varustelluissa tiloissa. Viimeistään kesän kynnyksellä voidaan sanoa koko uudisrakennusprojektin olevan valmis kaikilta osin.
”Vilppulan toimitilojen laajennushanke on ollut yrityksellemme mittava ponnistus. Rakennusprojektin suunnittelu ja läpivienti tiukalla aikataululla normaalin liiketoiminnan ohessa on vaatinut henkilöstöltämme paljon työtä ja joustavaa asennetta. Henkilöstö on venynyt hienosti, ja asiakaspalvelu on pystytty hoitamaan myös vaativassa muuttovaiheessa, kun toimintoja on siirretty kahdesta vanhasta rakennuksesta uuteen toimitilaan. Lisäksi on otettu käyttöön uusia järjestelmiä ja laitteita”, toteaa Nevalainen.
”Totta kai meitä harmittaa, ettei maaliskuun lopulle suunniteltua avajaistapahtumaa pystytty pitämään koronatilanteen vuoksi, mutta pääasia on kuitenkin, että uudet tilat on nyt saatu käyttöön, ja asiakaspalvelu pelaa.”

Merkittävän kokoinen investointi

Rakennusinvestoinnin suuruus on noin 4,5 miljoonaa euroa, sisältäen uudet koneet ja laitteet. Investointi on Koneosapalvelun historian suurin, ja se mahdollistaa toiminnan kasvun ja kehityksen. Investoinnin tavoitteena on parantaa asiakaspalvelua sekä liikkuvan kaluston että teollisuuden asiakasryhmille. Toimintaympäristöllä on myös olennainen merkitys oman henkilöstön työturvallisuuden ja -viihtyvyyden kannalta.


Hydrauliikka toiminnan kehityksen ytimessä

Investointi vahvistaa Koneosapalvelua erityisesti hydrauliikkatoimijana. Uuden myymälän myötä Vilppulan toimipiste kuuluu Parker Hannifinin jälleenmyyjien ykkösketjuun ParkerStore-statuksella. Myös Koneosapalvelun kaksi muuta toimipistettä Lappeenrannassa ja Kuopiossa ovat ParkerStoreja.

”Hydrauliikkahuollon korjaamotila ja -laitteet ovat varmasti Suomen, ellei Pohjoismaiden nykyaikaisimmat. Koneosapalvelun hydrauliikkahuolto on Denison Gold Cup -pumppujen valtuutettu huoltopiste ja suuntaventtiilien asiantuntija Parker Mobile Technology Center -statuksella. Hydrauliikkahuolto tullaan sertifioimaan myös Bosch Rexroth Service Partner -korjaamoksi, mutta siitä tiedotamme aikanaan lisää. Joka tapauksessa on selvää, että panostamme aktiivisesti hydrauliikkaliiketoimintaan yhteistyössä arvostetuimpien päämiesten kanssa”, listaa Nevalainen.

Toimitusjohtaja Ville Nevalainen tässä esittelemässä hydrauliikkahuollon uusia laitteita. Nevalainen siirtyy kesän lopulla Koneosapalvelun hallituksen puheenjohtajaksi. Uutena toimitusjohtajana aloittaa tuolloin Hannu Soimasuo.

Hydrauliikkaan liittyen Koneosapalvelu on vahvistanut resurssejaan hiljattain myös yrityskauppojen kautta. Koneosapalvelu osti pohjoiskarjalaisen hydrauliikkayhtiön Kithydro Oy:n sekä lahtelaisen koneikkovalmistajan Hyprox Oy:n syyskuussa 2019. Nevalainen toteaakin, että toteutetut yrityskaupat ja Vilppulan toimitilainvestointi antavat hyvät lähtökohdat uudelle vuosikymmenelle lähdettäessä. Yritys pystyy nyt tarjoamaan teknisen kaupan ja huollon piirissä laajan palvelukokonaisuuden kuuden toimipisteen voimin.


Lue myös: Hannu Soimasuo Koneosapalvelu Oy:n toimitusjohtajaksi

Lue seuraavaksi