Uutiset

Työkoneet

Konecranes sai Yhdysvalloissa merkittävän tilauksen Georgia Port Authorityltä

Savannahin satama on Yhdysvaltojen nopeimmin kasvava konttisatama ja maan itärannikon toiseksi suurin satama. Vienti edesauttaa taloudellista elpymistä satamassa, jonka viennin ja tuonnin suhde on ainutlaatuisen hyvä. Sen kautta kulki 12 prosenttia eli 1,14 miljoonaa TEU:ta kaikesta Yhdysvaltojen konteissa kuljetetusta viennistä vuonna 2010.

“Konecranes on meille arvokas yhteistyökumppani rakentaessamme jatkuvasti kapasiteettia ja palveluja Yhdysvaltojen kasvavalle markkina-alueelle”, sanoo Curtis Foltz, Executive Director, GPA. “Tämä tilaus tuo Savannahin satamaan Yhdysvaltojen kaakkoisosan suurimmat ja tehokkaimmat STS- ja RTG-nosturit. Samalla se vähentää päästöjä ja parantaa ympäristöasioita paikallisesti.”

“Olemme tehneet GPA:n kanssa jo pitkään yhteistyötä ja olemme ylpeitä voidessamme olla osa GPA:n tulevaisuuden kasvustrategiaa”, sanoo Tuomas Saastamoinen, myynti- ja markkinointijohtaja, Konecranes. “GPA:lla on 96 Konecranes RTG-nosturia ja 18 Konecranes STS-nosturia, ja se on yksi suurimmista ja tärkeimmistä asiakkaistamme.”

Tilattujen Super Post Panamax STS -nostureiden nostokapasiteetti on 66 tonnia ja ulottuma 61 metriä. Nosturit ovat samanlaisia kun GPA:lle muutama vuosi sitten toimitetut Konecranes STS -nosturit, joiden tuottavuus on ollut Yhdysvalloissa käytössä olevien nostureiden huippuluokkaa.

Tilauksen polttoainetta säästävät RTG-nosturit on suunniteltu täyttämään myös tulevaisuuden ympäristövaatimukset. Konecranes polttoaineensäästöjärjestelmä poistaa tyhjäkäynnin ja vähentää sekä melua että päästöjä. Tämän ansiosta nämä RTG:t kuluttavat jopa 30 prosenttia vähemmän polttoainetta tavanomaisiin RTG-nostureihin verrattuna. Näiden 16-pyöräisten RTG-nostureiden nostokapasiteetti on 50 tonnia ja ne voivat pinota kuusi konttia päällekkäin. Nosturin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain.

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2010 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 1 546 miljoonaa euroa. Konsernilla on 10 000 työntekijää 578 kohteessa 46 maassa.

 

Lue seuraavaksi