Uutiset

Työkoneet

Komatsu Forest voitti kaupan Brasiliaan

Komatsu PC200-8F -kaivukone Komatsu 370E -hakkuulaitteella ja Komatsu Forest -harvesteriteknologialla.

Pitkän ja vaativan myyntiprosessin jälkeen Suzano Paper valitsi Komatsu-metsäkoneet. Kauppa käsittää yli 130 konetta, harvestereita ja kuormakoneita. Harvestereiden peruskoneet ovat Komatsu PC200-8F -kaivukoneita, jotka varustellaan Komatsu 370E -hakkuulaitteilla ja Komatsu Forest -harvesteriteknologialla. Kuormatraktorit ovat viime keväänä markkinoille tuotuja Komatsu 895 -koneita. Tulevat työmaat sijaitsevat Sao Paulon, Bahian ja Maranhaon osavaltioissa.

Kauppaan sisältyy ylläpitosopimus, jonka kesto on viisi vuotta. Brasilian eukalyptusplantaaseilla Komatsu PC200:sta on tullut yleinen ratkaisu harvesterin peruskoneena. Se tunnetaan luotettavaksi ja polttoainekustannuksiltaan maltilliseksi. Puutavaran lähikuljetukseen valittu Komatsu 895 -kuormatraktori on viime keväänä ensiesittelyssään ollut uutuuskone. Se on Komatsu-tuoteohjelman suurin lähikuljetuskone 20 tonnin kuormakapasiteetillaan.

Brasiliassa metsäteollisuus on ollut eturintamassa kehittämässä Komatsu-koneiden MaxiFleet-etähallintajärjestelmää, joka on saatu tuotantokäyttöön vajaa vuosi sitten. MaxiFleet oli eräs ratkaiseva syy valinnan kääntymiseen Komatsu-koneisiin.

Toimitukset tapahtuvat alkaneen syksyn aikana.

Lue seuraavaksi