Uutiset

Työkoneet

Komatsu 895 –Komatsun kaikkien aikojen suurin kuormatraktori

Komatsu 895

Komatsu 895 -kuormatraktorin kantavuusluokka on nostettu 20 tonniin. Rungon materiaaleja, järeyttä ja muotoilua on kehitetty kestämään entistä suurempaa rasitusta. Telien portaalirakenne parantaa maasto-ominaisuuksia.

Voimanlähde on suomalainen Agco Power e3 -tyyppinen, 262 hevosvoimainen moottori, jossa on SCR-pakokaasujen jälkikäsittely. Voimansiirron järjestelmä mukauttaa vetovoimaa kuormituksen, maaston ja esteiden mukaan ja saavuttaa korkean vääntömomentin jo alhaisilla kierrosluvuilla. Vetovoimaa Komatsu 895 -kuormakoneessa on peräti 255 kN. Komatsu 895 -kuormatraktorin rengaskoko on 28,5. Tämä turvaa renkaan pysymisen liukumatta vanteella, myös silloin kun välitetään suuria voimia. Kasvanut rengaskoko tasoittaa kulkemista sekä vähentää tärinää ja heilahteluja.

Normaalit ja levitetyt kuormatilavaihtoehdot mahdollistavat maksimikuormat kaikilla tavallisimmilla tavaralajeilla. Laajennettava kuormatila LoadFlex on valintamahdollisuus. Kuormatilaratkaisun uutuutena on patentoitu FlexGate-sermi, joka estää vauriot kuormaimen mahdollisessa kosketustilanteessa. Kuormain on tyypiltään Komatsu 165F, jonka nostomomentti on 165 kNm. Letkuvapaa ProTec -kärkiratkaisu on vakiona.

Uuden sukupolven kurikkalainen ohjaamo on entistä tilavampi kaikkiin suuntiin. Kuljettajan työmiljöö on tehty viihtyisäksi ja työtehoa lisääväksi: ergonominen istuin, huipputason äänentoistolaitteet ja ergonomiset Comfort Controls –hallintalaitteet.

Lue seuraavaksi