Uutiset

Työkoneet

Kokkolassa kaivetaan Komatsulla

Kokkolalainen Jani Leppäkari on nuoresta iästä huolimatta ehtinyt olla mukana jo monenlaisessa maarakennusalan urakoissa. Vuosien työkokemusten jälkeen vuonna 2004 oli aika perustaa oma yritys ja Nosto ja Kuljetus J. Leppäkari Oy näki päivänvalon. Leppäkari oli jo muiden töissä käyttänyt paljon Komatsun kaivukoneita ja hyvien kokemusten vuoksi ei ole yllättävää, että hänen oma yrityksensä on jo vuosia käyttänyt kaivukoneina Komatsuja.

Luottamusta riittää. Jani Leppäkari ja Suomen Rakennuskoneen Jari Ala-Huita ovat tehneet vuosien mittaan jo useita Komatsu-kauppoja. Uusimman PW 148-8:n ohjaamossa istuva Jouni Jänkä kiittelee erityisesti Komatsun tarkkaa ohjattavuutta.

Jani Leppäkarilla oli jo omaa yritystä perustettaessa selkeä visio siitä, miten hänen yhtiönsä tulee toimimaan. Kaikki perustuu koulutettuun, ammattitaitoiseen henkilökuntaan ja luotettavaan konekantaan. Janin ratkaisu on osoittautunut oikeaksi ja yritys on kasvanut tasaisesti ja tilauskirja näyttää lupaavalta myös pitkälle tulevaisuuteen. Kokkolassa uudisrakentaminen on kovassa vauhdissa, katuverkkoja saneerataan runsaasti ja myös rataverkkojen parannukset työllistävät yritystä mukavasti. Näin monipuoliset urakat asettavat konekannalle suuria vaatimuksia ja Leppäkari onkin jo vuosia tiennyt, että Komatsuilla hommat sujuvat ja seisokkeja ei juurikaan synny.

Varusteilla monipuolisuutta

Leppäkarilla on aina ollut periaate, jonka mukaan kone varustetaan jo hankintatilanteessa nykyaikaisimmalla tekniikalla. Tämä lisää koneiden monikäyttöisyyttä ja mahdollistaa kuljettajille tehokkaan ja turvallisen työympäristön. Tietenkin kerta-asennus on myös taloudellisesti kannattavampaa kuin useat jälkiasennukset. Leppäkarin Komatsuihin onkin Suomen Rakennuskoneella asennettu valmiiksi esimerkiksi kauhanpyörittimet, rasvarit sekä lämmittimet. Uusimmissa koneissa on myös Scanlaserin 3D-mittalaitteet, joiden avulla kaivutyö on entistäkin tarkempaa ja nopeamapaa. ”Ensi kesänä tiedot saadaan suoraan 3D-mallinnettuna ja jo nyt tietoja käytetään runsaasti hyväksi. Pian mittatikut toimivatkin lähinnä koristeina”, kertoo Leppäkari.

Lyhytperäisyys toimii kaupungissa

Leppäkarin uusin hankinta Komatsu PW 148-8 -kaivukone on miellyttänyt Leppäkarin kuljettajia runsaasti. Leppäkarilla vuodesta 2006 koneita ajanut Jouni Jänkä kertoo, että lyhytperäinen kone toimii mainiosti esimerkiksi kaupunkien keskustoissa, pienillä rakennustonteilla ja muissa ahtaissa tiloissa.  ”Kapeilla kaduilla on mukava pystyä kääntymään ilman muun liikenteen pysäyttämistä ja muutenkin häiriöt saadaan pidettyä mahdollisimman pieninä”, jatkaa Jänkä. Hän antaa kiitosta myös uutuuskoneen sekä muiden Komatsujen ajettavuudelle ja varsinkin työskentelyn tarkkuudelle. Komatsujen propo-ohjaus sopii hänen ajotyyliinsä ja tämä yhdistettynä tehokkaaseen hydrauliikkaan tekee työnteosta sulavaa ja tehokasta eikä työn jäljessäkään ole moittimista.

J. Leppäkari Oy:n Komatsut hoitamassa Kokkolan Nuolipuron kaupunginosaan rakennettavan uuden omakotialueen kunnallistekniikkaa. Luotettavan konekannan sekä ammattitaitoisen ja säännöllisesti koulutetun henkilökunnan ansiosta urakka luistaa vauhdilla.

Lue seuraavaksi