Uutiset

Työkoneet

Kobelcon purkukoneet nyt Eurooppaan

Kobelcon uudet mallit ovat SK400DLC-10 (48,2-49 t/213 kW) ja kuvan SK550DLC-10 (61,1-62,8 t/271 kW). Aiemmin Japanissa markkinajohtajiksi purkukoneissa kohonneet Kobelcot ovat nyt täysin soveltuvat ja hyväksytyt myös Euroopan markkinoille. Molemmat on päivitetty myös uuteen 10-perheeseen.

Vuoden 2016 Baumassahan esiteltiin edellinen malli SK400DLC-9, joka oli vielä Stage IIIB-moottorilla. Se ei ollut vielä hyväksytty myytäväksi Euroopassa. Nyt molemmat

Kobelco SK400DLC-10

uudet purkukoneet ovat viimeisimmässä päästöluokassa Stage IV.

Bauman esittelyä seurasi vuoden ajan kommenttien keräämistä asiakkailta, jälleenmyyjiltä ja kuljettajilta. Palauttetta käytettiin hyödyksi uusien mallien suunnittelussa toiveita vastaavaksi. Kobelcolta kerrotaan, että uusissa malleissa erikoishuomiota on kiinnitetty työlaitteen nopeaan vaihtoon, sekä koneiden nopeaan kuljetuskuntoon saattamiseen.

Molempiin koneisiin on saatavana neljä erilaista puomikonstruktiota. Niiden avulla onnistuu niin korkealta purkaminen kuin perustusten rikkominen. Maksimi purkukorkeudet ovat 24,7 ja 27,5 metriä. Kun koneissa on asennettuna pohjakerrosten tai perustusten purkuun tarkoitettu puomivariaatio, päästään maksimissaan molemmilla koneilla noin 6,3 metriin.

Kobelco valmistaa itse myös kaikki puomit ja sillä onkin erittäin pitkä kokemus niistä.

Ohjaamo kallistuu 30 astetta, jolloin kuljettajan työasento pysyy ergonomisesti kohdallaan ylöspäinkin purettaessa. Etulasi on pylväistä vapaa, ja kaksi pyyhintä pitää sen puhtaana vedestä ja liasta. Ikkunoiden ulkopuoliset suojaukset ovat avattavissa perusteellista puhdistusta varten.  Turvallisuuden parantamiseksi varoitusignaaleja on lisätty. Äänimerkki kertoo kuljettajalle, mikäli työlaite on liian lähellä ohjaamoa tai jos koneen stabiliteetti vaarantuu.

Molemmissa malleissa on kamerat takana ja oikealla sivulla, myös valopatteristo on kattava.

”Olemme ylpeitä, kun vihdoin voimme esitellä purkukoneet myös Euroopan markkinoille. Meillä on vankka maine Japanissa ja nyt tuomme saman teknologian myös Eurooppaan”, tiivistää Peter Stuijt Kobelcolta.

Suomessa Kobelcot myy Kobelco Center.

Katso englanninkielinen esite tästä.

Lue seuraavaksi