Uutiset

Työkoneet

Kobelcon pienin purkukone

KCME:n (Kobelco Construction Machinery Europe B.V.) aiemmin tänä vuonna Eurooppaan esiteltyjen purkukoneiden SK400DLC-10 ja SK550DLC-10 täydennykseksi tuodaan markkinoille nyt malliston pienin kone tyyppimerkinnältään SK350DLC-10.

Uusi malli pitää sisällään useita isommista koneista tuttuja ratkaisuja, jotka parantavat turvallisuutta ja edesauttavat työlaitteiden nopeaa vaihtoa ja huoltoa. Myös koneen helppoon kuljetettavuuteen työmaalta toiselle on kiinnitetty valmistajan mukaan erityishuomiota.

”Tähtäimessä on koko ajan purkukoneita kehitettäessä ollut säästää koneella operoivan asiakkaan kustannuksia”, kerrotaan Kobelcolta.

Kobelco on oman ilmoituksensa mukaan ollut Japanin johtava merkki purkukoneissa jo pitkään. Eurooppaan ensimmäiset uuden mallisarjan koneet tulivat vasta tämän vuoden alussa. Maksimissaan SK350DLC-10 voidaan varustaa 21 metrin korkeuteen ulottuvalla puomilla, jolloin kauhanvarren pituus on 6,1 metriä. Maksimi työlaitteen paino on edellä mainitulla puomistolla 2,6 tonnia.

Video: Puomin vaihto.

Valmistajan mukaan sekä puomin että työlaitteen vaihto on helposti ja nopeasti toteutettavissa. Kuljetuskorkeus puomissa on noin kaksi metriä, sillä purkupuomi painuu tiiviiseen nippuun. Alavaunu moottoreineen ja muine komponentteineen on sama kuin vakiokaivukonemallissa SK350LC-10. Kolme erilaista kaivualuetta on valittavana. H antaa täydet tehot raskaaseen työhön. S-valinta on perustyöhön ilman maksimitehoja ja Eco-alue nimensä mukaisesti taloudellisin valinta polttoaineen kulutuksen suhteen.

30 asteen kulmaan kallistettavissa oleva ohjaamo on varustettu erityisesti purkutöihin esimerkiksi panssarilasein. Sen lisäksi kattoluukun ja tuulilasin edessä on vielä metalliristikot.

Kaikissa Kobelcon purkukoneissa on myös turvajärjestelmä, joka estää työlaitteen ohjaamokosketuksen. Toimintoon liittyy myös hälytysääni. Edelleen automaattinen järjestelmä laskee koko ajan koneen stabiliteettia ja mikäli se on uhattuna, kuulee kuljettaja siitä kertovan hälytysäänen.

Varustelistassa on vielä muun muassa kamerat taakse ja oikealle sekä runsas led-valaistus.

”Kahden alkuvuodesta esitellyn suuremman mallin vastaanotto on ollut erittäin positiivinen Euroopassakin. Huomasimme kuitenkin nopeasti, että pienemmällekin koneelle olisi kysyntää. Mallissa SK350DLC-10 on kuitenkin kaikki sama tekniikka kuin isommissakin. Se soveltuu niin korkealla tehtäviin purkutöihin kuin maantason allakin tehtäviin toimenpiteisiin, kun puomi- ja työlaiteratkaisut ovat sopivat”, lupaa KCME:n tuotapäällikkö Peter Stuijt.

Video: Kobelco SK400DLC esittely.

Lue seuraavaksi