Uutiset

Työkoneet

Kobelcolta uusia minikaivukoneita

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME)  esittelee markkinoille kaksi uutta minikaivukonemallia 3-4 tonnin painoluokkiin. Mallimerkinnät ovat SK30SR-6 ja SK35SR-6. Molemmissa on Yanmar 3TNV82 –dieselmoottori, jonka polttoainekulutuksen valmistaja lupaa olevan oleellisesti matalampi kuin edellisissä Dash 5 –malleissa. Se merkitsee S-alueella 25 ja H-alueella 15 prosentin laskua, luvataan Kobelcolta. Hydraulijärjestelmää on muutettu hieman. Aiemmin kolmas hydraulipumppu ruokki ainoastaan puskulevyä ja kääntöä. Nyt sen virtaus on yhdistetty myös puomin ja kauhanvarren sylintereihin.

Kobelco on kehittänyt jo isommissa koneissa käytettävän ja nyt vakiona 3-4 tonnin minikoneissakin olevan  iNDr- järjestelmän (Integrated Noise and Dust Reduction Cooling System). Sen avulla vähennetään melua ja pölyä.

Ilmansuodatin on uudessa paikassa jäähdyttimen edessä. Sulakekotelo on nyt suurempi ja niiden lukumäärää on lisätty. Melutaso on valmistajan mukaan rakenteellisten uudistusten ansiosta laskenut peräti 7dB (A). Koneet saa joko turvakaarella tai automaatti-ilmastoinnilla varustetulla ohjaamolla. Uusi, taakse kallistuva istuin on varustettu mekaanisella jousituksella. Tyhjäkäynnille pudotus sekä kaivukierrosten asetus hoituu napilla kaivuvivusta. Radioon voi kytkeä ulkopuolisen soittimen ja myös USB-portti on.

Suomessa Kobelco-kaivukoneet myy Konekesko Oy.

Lue seuraavaksi