Uutiset

Työkoneet

Kleemann-murskain ja Wirtgen-jyrsin ammattilaisten luottokoneita

Wirtgen Finlandin monipuolinen ja laadukas työkonevalikoima vastaa suomalaisten urakoitsijoiden kovaa vaatimustasoa. Erityisesti tienrakentamiseen sekä avolouhintaan käytettävä kalusto on suorituskykyistä ja Wirtgen Finlandin huolto- sekä muut jälkimarkkinointipalvelut pitävät koneet toiminnassa kelloon katsomatta.

Wirtgen Finlandin valikoimaan kuuluvat Wirtgenin, Vögelen, Hammin, Kleemannin sekä Benninghovenin tunnetut, saksalaiseen insinööritaitoon perustuvat tuotteet. Tuoteperhe täydentää toisiaan kattavasti ja näin asiakas saa saman katon alta hyvin laajan konetarjonnan nykyaikaisine palveluineen. Toukokuun loppupuolella Wirtgenin tuotteet urakoivat kahdella erityyppisellä työmaalla Nokialla sekä Tampereella ja kummassakin kohteessa asiakkaita yhdisti hyvin suuri tyytyväisyys urakoiden kannalta elintärkeisiin koneisiin.

Kleemann murskaa Nokialla

Kauppakadulla, aivan Nokian kaupungin keskustassa oli käynnissä vanhan pankkirakennuksen purku uuden kahdeksankerroksisen kerrostalon tieltä. Keskeinen sijainti vaatii murskauksessa käytettävältä konekalustolta paljon, äänitason tulee pysyä kurissa ja pölyäminen pitää minimoida, joten urakan suorittava Purkupiha Oy onkin panostanut konekantaansa paljon. Nokialla murskauksesta vastasi toisessa urakassaan Kleemann Mobirex MR 130 Z -tela-alustainen iskumurskain. ”Kleemann on vastannut täysin odotuksiimme ja on jopa ylittänyt ne monin tavoin. Karkeasti voi sanoa, että edeltäjiinsä verrattuna sekä määrällisesti että laadullisesti olemme tuplanneet tuotannon”, kertoo kohteessa murskauksesta vastannut Purkupihan Joni Alatalo.

Kleemann Mobirex saa Purkupihan ammattilaisilta runsaasti kiitosta helpon, mutta tarkan säädeltävyytensä ansiosta. Murskan jokainen yksikkö on säädettävissä hyvin yksityiskohtaisesti tilanteen vaatimusten mukaisesti.

”Erityisen hyvää Kleemannissa on sen helppo käytettävyys, sillä murskaus onnistuu periaatteessa mainiosti kolmen henkilön voimin. Kosketusnäytön yksinkertaisuuden kautta murskaimen säätö on helppoa ja kaikki tarvittava hoituu myös kauko-ohjauksella, mikä myös lisää turvallisuutta huomattavasti. Erottelu toimii hyvin tarkasti ja vaadittavat lajikkeet saadaan laadullisesti kerralla kuntoon. Säädettävä elektromagneetti hoitaa rautamateriaalin poiston hyvin tarkasti ja tuulipuhallin hoitaa kevyemmän, roskaluokan tavarat siististi koneen viereen. Erittäin tärkeä varuste on myös kastelujärjestelmä, joka mahdollistaa siistin työskentelyn myös Nokian keskustan kaltaisissa kohteissa, joissa lähimmät asuintalot ovat erittäin lähellä”, lisää Alatalo.

Helppo huollettavuus

Alatalo kertoo, että Kleemann-murskain urakoi päivässä noin 12 tunnin ajan kovissa olosuhteissa. ”Tähän mennessä olemme vaihtaneet ainoastaan kulutusosia ja olemme hyvin tyytyväisiä Wirtgen Finlandin jälkimarkkinoinnin palvelun tasoon. Itse koneessa on myös edeltäjiinsä verrattuna kehittyneemmät huoltotoimenpiteet, sillä voitelun suorittaminen on helppoa ja vähän aikaa vievää. Turvallisuutta puolestaan tuo Kleemannin automatiikka, joka tarvittaessa pysäyttää koneen hyvin nopeasti ennen suurempien vahinkojen syntyä”, päättää Alatalo.

Wirtgen W130 CFi kehityksen kärjessä

Nokialta oli lyhyt siirtymä seuraavaan Wirtgen Finlandin työkonekohteeseen, sillä Super Asfaltti Oy urakoi Tampereen Kalkussa. Paikan päällä kylmäjyrsintää oli suorittamassa Super Asfaltin Janne Ankelo, joka on ollut hyvin tyytyväinen uuteen Wirtgen W130 CFi -tela-alustaiseen kylmäjyrsimeen. ”Uusi jyrsin on työleveydeltään välimallin 130 senttimetrin versio, mikä soveltuu meidän työtehtäviimme hyvin. Kone on nyt ollut kovassa käytössä kahden viikon ajan ja kokemukset ovat hyvin positiivisia. Cumminsin 300 hevosvoiman moottori takaa etenemiskyvyn ja 35 sentin maksimisyvyys riittää Suomen olosuhteissa aivan varmasti”, kertoo Ankelo.

Tarkkuutta ja tehokkuutta

Erityisen tyytyväinen alan kokenut ammattilainen on Wirtgenin moniin kehitysaskeliin niin käytettävyydessä kuin tehokkuudessa. ”Eteenpäin purkava kuljetin helpottaa kuormausta sekä jyrsijän käyttäjän että autonkuljettajan kannalta ja samalla myös siisteys paranee ja harjaamista on huomattavasti vähemmän. Myös kuljettimen kääntyvyys on aikaisempaa parempi ja suuremman anturimäärän ansiosta työskentely on tarkempaa ja varsinkin reunojen ajo on helpompaa. Myös 3D-mallinnos onnistuu ja sisäiset mittaukset auttavat tarkkuudessa vielä lisää”, korostaa Ankelo.

Ankelo on myös tyytyväinen Wirtgenin telaratkaisuun. ”Telat ovat ehdottomat varsinkin vaikeissa olosuhteissa ja siirtymissä Cummins kuljettaa 21 tonnin konetta aivan riittävällä vauhdilla. Telojen kuluminen on kohtuullista ja arvion, että kesäsesonki onnistuu parilla telalappujen vaihdolla. Osien saannin kautta Wirtgen on jo aikaisemmin ja ansainnut luottamuksen ja muutenkin jälkimarkkinointi toimii kuten pitää. Tiivistettynä voi rehellisesti sanoa, että Wirtgen W130 CFi on ehdottomasti paras jyrsin, jota minä olen urani aikana käyttänyt”, päättää Ankelo

Lue seuraavaksi