Uutiset

Työkoneet

Kiviautot Volvon omalla brändillä

Moni muistanee vuoden 2013 lopun ison uutisen. Volvo Construction Equipment  nimittäin osti tuolloin Terexin kiviauto- ja dumpperivalmistuksen vajaan 120 miljoonan euron kauppasummalla. Kauppa piti sisällään tehtaan Skotlannissa (Motherwell), Amerikan jakeluverkoston sekä 25 prosentin osuuden Kiinan markkinoille Terex-kiviautoja ja -dumppereita valmistavasta ja myyvästä organisaatiosta NHL (Inner Mongolia North Hauler Joint Stock Co).

Nyt on tullut aika lanseerata Skotlannista lähtöisin olevia kiviautoja myös Volvon värein ja logoin. Perheeseen kuuluu neljä erikokoista autoa alkaen 45 tonnin mallista R45D, päätyen 100 tonnin lippulaivamalliin R100E. Kaksi näiden väliin jäävää mallia ovat 60 tonnin R60D ja 72 tonnin R70D. Varsinainen lanseeraus tapahtuu kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Ensin uudet autot ovat saatavilla alempien päästöluokkien maissa. Ei siis heti Euroopassa.

Volvolta kerrotaan, että uusien kiviautojen suunnittelu ja teknologia nojaa vahvasti Terex Trucksin perimään sekä Volvon vahvaan teknologiseen osaamiseen.

”Suurin R100E on täysin uusi malli, jonka kehittämiseen on käytetty asiakkaiden palautetta, parhaita komponentteja, aivan uudenlaista tekniikkaa sekä tuoretta muotoilua”, kehaistaan Volvon tiedotteessa.

Muut kolme kokoluokkaa nojaavat vielä vahvasti vastaaviin Terex-kiviautomalleihin. Terex-perusteisiin kiviautoihin on tehty useita parannuksia myös näkyväisyyteen ja turvajärjestelmiin. Asiakkaiden käytössä kiviautojen osaltakin on jatkossa koko maailmanlaajuinen tekninen tuki.

”Kun ostimme Terexin Skotlannin tehtaan, niin aloitimme määrätietoisen kehitystyön uusille malleille. Uusi R100E on osoitus siitä, miten Terexin yli 80 vuoden perimä ja Volvo CE:n laatu laatu, turvallisuus ja ympäristöarvot kohtaavat. Uskomme, että vakuutamme näillä nopeasti asiakkaamme louhoksilla ja kaivoksilla”, kertoo johtaja Thomas Bitter Volvolta.

Uudet kiviautot siis rakennetaan jatkossakin Volvon tehtaassa Skotlannin Motherwellissä. Myynti tapahtuu maailmanlaajuisen Volvo-jälleenmyyntiverkoston kautta.

Runko-ohjatut dumpperit pysyvät tehtaan ohjelmistossa Terex-brändättyinä ja niitä myydään edelleen Terex-jälleenmyyjäverkoston kautta kautta maapallon.

Uuden kiviautoperheen suurin R100E (100 t) on täysin uusi malli.

Lue seuraavaksi